Новини


Зустріч з працівниками кіберполіції

Сьогодні в рамках тренінгу на юридичному факультеті ЗУНУ відбулась зустріч студентів спеціальності Правоохоронна діяльність з представниками кіберполіції, на якому старший інспектор з особливих доручень Відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Свірський Роман розповів про діяльність проєкту Брама, що направлений на захист медіа простору  від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації,  протиправного та забороненого контенту, покращення медіа-грамотності українців, зменшення впливу пропаганди на суспільство та популяризація безпечного поводження в мережі інтернет.


Тренінг на тему «Правові основи та засади діяльності органів пробаціі Украіни»

За ініціативи координаторів з випускниками та кафедри безпеки та правоохоронної діяльності @kafedra_bezpeky_zunu @uf.zunu @zunu_official відбувся тренінг на тему «Правові основи та засади діяльності органів пробаціі Украіни».

В рамках проведення тренінгу зі спеціальності студенти спеціальності «Правоохоронна діяльність» мали можливість поспілкуватися із представниками центру пробації в Тернопільській області, зокрема із випускницею нашого юридичного факультету Довгополою Марʼяною Мирославівною. Під час заходу Марʼяна Мирославівна розповіла про особливості роботи органів пробації, їх основні завдання та повноваження.
Дякуємо центру пробації за цікаве заняття, а особливо нашим випускникам, які не забувають свою Alma mater, та допомагають майбутнім правоохоронцям у здобутті нових знань та практичних навичок!


Зустріч із начальником відділу ювенальної превенціі Тернопільського РУП ГУНП

Сьогодні відбулася зустріч студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність», які є членами молодіжного корпусу «Закон і порядок» та начальником відділу ювенальної превенціі Тернопільського РУП ГУНП.


Зустріч із представниками Національної гвардії України

Сьогодні представники Національної гвардії України в рамках тренінгу зустрілися зі студентами спеціальності Правоохоронна діяльність та розповіли про особливості несення служби в нацгвардії та запрошували студентів доєднатися до команди нацгвардії у майбутньому
@Юридичний Факультет ЗУНУ


Зустріч із завідувачем сектору дослідження зброї Тернопільського НДЕКЦ МВС України Володимиром Богайчуком

02.02.2024 року в приміщенні ЮФ ЗУНУ @uf.zunu відбулась цікава зустріч студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність» @kafedra_bezpeky_zunu із завідувачем сектору дослідження зброї Тернопільського НДЕКЦ МВС України @ternopil_ndekc Володимиром Богайчуком на тему «Особливості проведення судової експертизи зброї»


Відбулося засідання ГЗС "Правоохоронна діяльність"

01.02.2024 відбулося засідання групи забезпечення спеціальності «Правоохоронна діяльність», на яких було обговорено та запропоновано проєкти ОПП на 2024 рік.  На засідання було запрошено стейкголдерів ОПП «Правоохоронна діяльність» та «Економічна безпека та фінансові розслідування» першого та другого рівня вищої освіти.


Участь викладачів кафедри безпеки та правоохоронної діяльності в заході з академічної доброчесності

Директор Бібліотека ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Казимир Возьний та адміністратор Unicheck Україна в Західноукраїнський національний університет @Володимир Пастущин провели зустріч щодо рекомендацій забезпечення академічної доброчесності та протидії академічного плагіату для Юридичний Факультет ЗУНУ.
Як організувати перевірку академічних текстів на унікальність — дивись на YouTube каналі Бібліотека ім. Л. Каніщенка ЗУНУ. Переходь за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCoeIxbu8pGPCzGb2RXGVjVQ

Співпраця із Головним управлінням національної поліції в Тернопільській області

Сьогодні на юридичному факультеті Західноукраїнського національного університету – знакова подія, офіційно задокументовано співробітництво між класичним університетом Тернополя та Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області.

Ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк та начальник ГУ НП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко підписали меморандум про співпрацю та партнерство.

«Сьогодні ми разом працюємо аби наблизити перемогу України, об’єднуємо зусилля заради майбутнього нашої держави та удосконалюємо нашу співпрацю.

Партнерство із Головним управлінням національної поліції в Тернопільській області — це консолідація зусиль, спрямована на вдосконалення механізмів захисту  інтересів особи, суспільства і держави, запобігання порушенню прав людини, формування високого рівня правової культури,  підготовку нового покоління кваліфікованих працівників», – зазначила ректор Оксана Десятнюк.

Оксана Миронівна вручила подяки за патріотизм, волонтерську діяльність, активну громадську позицію та сумлінне навчання у Західноукраїнському національному університеті кращим студентам спеціальності «Правоохоронна діяльність»: Вікторії Паславській, Ілоні Гуйван, Олександрі Паламарчук, Ілоні Вольбековій, Христині Корнило, Христині Бліщ, Еріці Демчук, Валерії Чічур, Ірині Пекельній, Миколі Бежуку.

Начальник Головного управління національної поліції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко підкреслив:

«На юридичному факультеті Західноукраїнського національного університету навчаються студенти, які обрали шлях служіння закону, людям і державі. Тому сьогоднішня зустріч – це спільне прагнення на шляху поступу України як сильної, незалежної, непереможної європейської держави».

Сергій Осадца – начальник Тернопільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області висловив свої думки щодо векторів співпраці між установами та вручив шеврони молодіжному корпусу «Закон і порядок», а також посвідчення членам громадського об’єднання «Охорони громадського правопорядку».

Навчаймося в Україні, працюймо для України!

Слава Україні!


Участь у тренінгу TISC

Представники кафедри БПД, що є учасниками Центру підтримки технологій та інновацій взяли участь у тренінговому курсі, організованому Головним офісом TISC IP офісу:
«ВИКОРИСТАННЯ ПАТЕНТНИХ БАЗ ДАНИХ, СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ПАТЕНТНИЙ ПОШУК ТА АНАЛІЗ».
Лектор курсу – експерт з патентного пошуку, патентний повірений Олексій Васильєв. Дякуємо за цікаву практичну інформацію.

Зустріч із детективами ДБР

Працівники Територіального управління #ДБР Львова  відвідали юридичний факультет ЗУНУ та ознайомили студентів з діяльністю Бюро.

Слідчі розповіли про особливості роботи ДБР, резонансні розслідування та фігурантів, показали вміст криміналістичної валізи та відповіли на усі запитання студентів.

Зустріч пройшла надзвичайно цікаво, та викликала жвавий інтерес у студентів та викладачів.

Щиро дякуємо за крутий захід та сподіваємося на продовження таких зустрічей.


Відбулася розширене засідання кафедри

Відбулася розширене засідання кафедри безпеки та правоохоронної діяльності, що було присвячене обговоренню результатів акредитаційної експертизи ОП Правоохоронна діяльність (магістр). В засіданні взяли участь викладачі кафедри, гаранти ОП «Правоохоронна дяльність» і «Економічна безпека та фінансові розслідування» (рівнів вищої освіти бакалавр та магістр), студенти та стейкхолдери. На засіданні були обговорені висловлені експертами та ГЕР зауваження, та вироблені кроки щодо їх усунення та недопушення в інших ОП.


зустріч з представниками Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області

Сьогодні відбулась зустріч з представниками Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області щодо створення на базі Юридичного факультету юнацького корпусу «Тернопільські шерифи»


Зустріч представників Тернопільського управління поліції з студентами спеціальності правоохоронна діяльність

В продовження місяця ознайомлення студентів спеціальності Праоохоронна діяльність з професією до юридичного факультету ЗУНУ завітали представники ювельнальної превенції та кадрової служби Тернопільського РУП. Захід відбувся в рамках вивчання поглиблення вивчення дисциплін «Поліцейська діяльність» та «Детективна діяльність»


Зустріч із завідувачем сектору відбору Управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Мотелюк Вірою Михайлівною.

Відбулась зустріч студентів спеціальності Правоохоронна діяльність з Завідувачем сектору відбору Управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Мотелюк Вірою Михайлівною.

Під час зустрічі правоохоронець розповіла про особливості роботи ГУНП та кадрові потреби


Місяць ознайомлення з професією

На ЮФ для студентів спеціальності Правоохоронна діяльність розпочався місяць ознайомлення з майбутньою професією. Впродовж цьогочасу студенти матимуть змогу комунікувати із працівниками правоохоронних органів та оптримувати нові цікаві знання.


Навчально тренувальний вишкіл

Відповідно до угоди про співпрацю з ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбувся черговий навчально-тренувальний вишкіл для студентів бакалаврату та магістратури спеціальності Правоохоронна діяльність. Студенти магістратури отримали додаткову можливість засвоїти практичні навички з дисципліни Спеціальне забезпечення службової діяльності працівників правоохоронних органів», а також проходили підготовку до майбутньої діяльності по спеціальності.


Участь у міжнародній конференція "New Europe”

20-21 вересня у м. Варшава, республіка Польща, відбулася міжнародна конференція «New Europe”, організована Akademia Wymiaru Sprawiedliwości та Centrum Badań Polityki Europejskiej за сприяння міжнародної організації Frontex.
На такому потужному міжнародному заході учасниками із різних європейських країн, таких як Велика Британія , Польща , Словенія , Північна Македонія , Італія , Іспанія , Португалія , Україна , Туреччина , Хорватія , Румунія було обговорено проблеми, що виникли в діяльності Європейського Союзу, а також проблеми, які виникли у звʼязку із повномасштабним вторгненням росії на територію України та запропоновані основні напрямки врегулювання таких проблем задля успішного та ефективного функціонування Європейського співтовариства.
Участь у заході взяв виконуючий обов’язки завідувача кафедри безпеки та правоохоронної діяльності ЮФ ЗУНУ, к.ю.н. Метельський Ігор Дмитрович, який був єдиним представником від України з доповіддю «European Union towards future expectations and challenges from the perspective of Ukraine and other candidates countries».
Запрошення на подібний захід доказує, що Україна не лише територіально, але і ментально є Європою, та врахування думок українців є важливим елементом у розвитку та становленні Нової Європи, яка не можлива без України.


Інспектори патрульної поліції завітали до студентів юридичного факультету

Інспектори патрульної поліції @patrolpolice_ternopil завітали до студентів юридичного факультету. Майбутнім правоохоронцям розповіли про особливості служби в патрульній поліції, а також про виклики та завдання, стресостійкість, культуру спілкування та неупередженість під час спілкування з громадянами та прийнятті важливих рішень.

Охоронці порядку показали студентам спецзасоби та технічне обладнання екіпажу патрульної поліції. Молоді люди уважно слухали важливу інформацію та задавали чимало питань.

Наприкінці зустрічі інспектори розповіли, як стати патрульним поліцейським та закликали присутніх сумлінно навчатися, не порушувати норми громадського порядку та правил дорожнього руху.


Укладено договір про співпрацю

З метою набуття практичних навичок студентів спеціальності «Правоохоронна дяльність» укладено договір про співпрацю між ЗУНУ та ГУНП в Тернопільській області.


Магістри відбули на практику

У рамках співпраці між ЮФ ЗУНУ та Тернопільським Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України студенти спеціальності «Правоохоронна діяльність» другого (магістерського) рівня вищої освіти розпочали проходження практики на базі цього правоохоронного органу.


Співпраця із відділом превенції Тернопільського районного управління поліції

Студенти спеціальності Правоохоронна діяльність спільно з працівниками відділу превенції Тернопільського районного управління поліції проводять рейди в м. Тернопіль по профілактиці та недопущенні найпоширеніших схем шахрайства і розповідають про основні правила безпеки, які допоможуть викрити аферистів.


Відбулася щорічна міжнародна наукова конференція ЮФ «УКРАЇНА В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ: СУЧАСНІ РЕАЛІЇ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД»

Відбулася щорічна міжнародна наукова конференція «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реаліх та міжнародний досвід», на якій кафедра безпеки та правоохоронної діяльності взяла активну участь в роботі секції «Правоохоронна діяльність в умовах сьогодення: реалізація прав людини, забезпечення публічного порядку та безпеки, вплив воєнного стану на правоохоронну сферу». Значно підсилила змістовну сторону роботи секції участь в ній практиків, зокрема: Олександр БОГОМОЛ (Начальник ГУНП в Тернопільській області), Олег ІВАЩЕНКО
(Начальник управління поліції охорони в Тернопільскій області), Віктор МАСЛЕЙ (Начальник управління ДСНС в Тернопільсьскій області), Едуард КОЛЬЦОВ (Начальник судової охорони в Тернопільській області), Олександр ШРАМКО (Начальник Тернопільського НДЕКЦ МВС України) та Галина ЛУЧКА (Начальник відділу міжнародного співробітництва Тернопільської обласної прокуратури).

Вдячні нашим постійним партнерам за постійну готовність до співпраці та передачі досвіду!


“Жінки та інтелектуальна власність: каталізатор інновацій і творчості”

Представники Центру підтримки технологій та інновацій ЗУНУ (TISC) 26 квітня 2023 року взяли участь у відкритті Всеукраїнської просвітницької кампанії до Міжнародного дня інтелектуальної власності 2023 — “Жінки та інтелектуальна власність: каталізатор інновацій і творчості”, що реалізується Департаментом “Академія інтелектуальної власності” УКРНОІВІ спільно з @ Науково-освітній центр з інтелектуальної власності, @Кафедра інтелектуальної власності та інформаційного права інст. права КНУ.
Дякуємо організаторам та учасникам за цікавий та актуальний захід.

Вітаємо Романа Дідушка з перемогою в конкурсі наукових робіт за спеціальнітю "Правоохоронна діяльність"!

В Західноукраїнському національному університеті відбувся черговий етап конкурсів наукових робіт. Вітаємо студента магістратури спеціальності Правоохоронна дяльність Романа ДІДУШКА з перемогою на І етапі конкурсу з роботою»Основні проблеми застосування підручних засобів як заходів поліцейського примусу в період воєнного стану». Науковий керівник к.ю.н. Ігор Метельський.


Навчально-тренувальний збір

Наші студенти — наша гордість цього тижня відбувався черговий Навчально-тренувальний збір, у якому взяли участь студенти 3-4 курсів. Тренування, психологічна підготовка, безліч практичних завдань і не тільки. Студентка гр. ПДЕБ-31 Вікторія МАЛАЙНА @viktoria16_6 : «Хочемо подякувати викладачам та інструкторам за проведений час з користю. Ми багато чого нового та корисного дізнались. Заняття були захопливі, цікаві та пізнавальні. Усі студенти були в захваті від цієї поїздки пройшовши безліч цікавих завдань, а також получили шквал неймовірних емоцій»


Он-лайн зустріч викладачів та студентів юридичного факультету ЗУНУ з представниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ)- Тарасом Лопушанським та Мар’яною Мартинів

Сьогодні відбулась он-лайн зустріч викладачів та студентів @юридичного факультету @ЗУНУ з представниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ)- Тарасом Лопушанським та Мар’яною Мартинів.
Учасники зустрічі обговорили питання результатів роботи НАБУ в умовах війни:крім активних заходів боротьби з топкорупцією Національне бюро активно долучилося до роботи з відсічі агресору. Йдеться про затримання колаборантів та коригувальників вогню, здійснення контрдиверсійних оперативно-бойових заходів, збір розвідувальних даних для уражень ворожих об’єктів, опрацювання звернень щодо військовополонених, примусово депортованих та зниклих осіб», – зазначив директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський.
Дякуємо організаторам та учасникам за цікавий діалог.

Круглий стіл «Типова політика інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ»

20 квітня т.в.о. декана юридичного факультету ЗУНУ Надія МОСКАЛЮК взяла участь у круглому столі «Типова політика інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ», що був реалізований спільно Департаментом «Академія інтелектуальної власності» та Департаментом розвитку інноваційного та креативного секторів УКРНОІВІ.
Особливу увагу, зі слів Надії МОСКАЛЮК, учасники круглого столу приділили питанню ініціювання перед Міністерством освіти та науки України включення навчальної дисципліни «Право інтелектуальної власності» до переліку нормативних (обов’язкових) у закладах вищої освіти. Ми розділяємо дану позицію та вважаємо за необхідність підвищення культури ІВ серед представників наукової спільноти, студентів та викладачів.
#iplaw #zunu фото ©law.chnu.edu.ua @uf.zunu @kafedra_bezpeky_zunu

День відкритих дверей

Кафедра безпеки та правоохоронної діяльності ЗУНУ@kafedra_bezpeky_zunu @Юридичний факультет ЗУНУ@uf.zunu взяла участь у Дні відкритих дверей Західноукраїнського національного університету@zunu_official.
Юридичний факультет ЗУНУ було представлено в рамках спеціальностей: Правоохоронна діяльність, Право, Міжнародне право.
Усі бажаючі мали можливість знайомитися із спеціальностями та особливостями вступу. Для прикладу, студенти спеціальності Правоохоронна діяльність цікаво та доступно продемонстрували майбутнім вступникам практичні елементи освіти: специфіку поводження зі зброєю, засоби маскування тощо.
Дякуємо усім за активну участь та чекаємо вас на @zunu_official @uf.zunu @kafedra_bezpeky_zunu

Студенти спеціальності Правоохоронна діяльність разом з викладачем кафедри БПД Юлією Муравською відвідали @державну установу «Збаразька виправна колонія (№ 63)»

Студенти спеціальності Правоохоронна діяльність разом з викладачем кафедри БПД Юлією Муравською відвідали @державну установу «Збаразька виправна колонія (№ 63)». Під час зустрічі студенти ознайомилися з діяльністю виправної колонії (основний вид діяльності — пошиття швейних виробів), умовами перебування засуджених, мали змогу оцінити роль людського фактора у діяльності закладів позбавлення волі.
Особлива подяка керівнику ВК 63 Макару Андрію Васильовичу за цікавий діалог та екскурсію.

VI Відкритий Західноукраїнський інтелектуальний турнір NATUS VINCERE

Сьогодні на Юридичному факультеті ЗУНУ відбувся VI Відкритий Західноукраїнський інтелектуальний турнір NATUS VINCERE "</p

секцію Правоохоронна діяльність представляли 18 команд з різних населених пунктів. Дякуємо за активну підтримку нашим студентам-волонтерам!!


ІІІ Міжнародний форум "Економічна безпека держави та бізнесу: нова філософія партнерства

Доцент кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Ольга КАРАПЕТЯН взяла участь у пленарному засіданні ІІІ Міжнародного форуму «Економічна безпека держави та бізнесу: нова філософія партнерства», що відбувся у Державному податковому університеті

https://www.facebook.com/IESF2022

Відрадно зазначити, що серед організаторів заходу – @Західноукраїнський національний університет, а також Міністерство фінансів України, Державний податковий університет, Асоціація платників податків України, Академія фінансового моніторингу.

  • Провідні науковці та практики висвітлили цілий пласт резервів – кадрових, інформаційних, фінансових, необхідних для створення основи для післявоєнного світу, збереження та відновлення економіки України, формування нового типу громадянської відповідальності за спільне благо, виховання відчуття спільної історичної долі.

ПРАКТИЧНІ НАСТАНОВИ МАЙБУТНІМ ПРАВООХОРОНЦЯМ

Доброю традицією є запрошення практиків на зустрічі із студентами Західноукраїнського національному університету для формування у здобувачів вищої освіти практичних навиків при вивчені ряду дисциплін. Цими днями майбутні працівники правоохоронних органів мали можливість поспілкуватися із суддею Фрунзенського районного суду м. Харкова, кандидатом юридичних наук, Бабковою Тетяною Вікторівною, яка з 2015 року обіймає посаду судді-спікера вказаного суду.

На початку зустрічі Тетяна Бабкова наголосила на потребі зміцнення довіри до судової влади та налагодження комунікації суддівської спільноти із громадськістю, в тому числі  у теперішній період введення в країні правового режиму воєнного стану. Також розповіла студентам про особливості  роботи  судів від початку збройної агресії держави–терориста та специфіку роботи правоохоронних органів в зоні  активних бойових дій, їхню регулярну та  ретельну роботу з формування доказової бази та фіксації наслідків злочинної діяльності, що вчинюється Російською Федерацією.

Як суддя місцевого загального суду, яка пропрацювала на посаді судді більш 20 років, Тетяна Вікторівна наголосила  на  важливості ефективної співпраці судової системи із правоохоронними органами. Зупинилася на особливостях діяльності слідчого судді, зокрема особливості розгляду клопотань щодо арешту майна, проведення обшуку, надання тимчасового доступу до речей та  документів із можливістю їх вилучення для проведення експертиз тощо.

У ході зустрічі студенти захоплено слухали про низку судових справ, що перебували у провадженні Бабкової Тетяни Вікторівни, яка виокремлювала неординарні випадки й звертала увагу на необхідність дотримання процесуальних вимог  під час  збирання та фіксації  доказів органами  досудового   слідства та дізнання.

На завершення спілкування спікер наголосила на необхідності майбутнім представникам правоохоронних органів формувати у собі достатню професійну компетентність, почуття підвищеної відповідальності, сміливості та переконливості у відстоюванні власної позиції наряду із вмінням об’єктивно сприймати правильність доводів колег. Також формувати у собі впевненість та бути внутрішньо психологічно готовим до роботи під час забезпечення публічного порядку та захисту прав громадян, а також усвідомлювати своє суспільне призначення, обравши таку професію.

У свою чергу, студенти та професор Олександра Васильчишин висловили вдячність судді-спікеру за цікаві розповіді з власної практики розгляду кримінальних проваджень, приклади відокремлення помилок й підкреслення законних процесуальних засобів органів досудового розслідування щодо збирання та фіксації доказів вчинення кримінальних правопорушень,  цікаві настанови та обґрунтування важливості формування професійних навиків.


Участь студента в оцінці та удосконаленні освітньої програми: зустріч з гарантом

З метою підвищення обізнаності студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність» з їх правами щодо можливостей проводити оцінку та впливати на удосконалення освітньої програми 14 грудня 2022 року відбудеться зустріч із гарантом ОП «Економічна безпека та фінансові розслідування» Романом ОЛІЙНИЧУКОМ. В межах зустрічі відбудеться інформування щодо способів впливу ініціатив студентів на перегляд і оновлення ОП. Також буде додатково повідомлено про час та ресурс, на якому буде розміщено проект ОП та способи участі у громадському обговоренні.


Дорожня карта вирішення конфліктних ситуацій : зустріч із заступником декана ЮФ із виховної роботи Іриною ЮРКЕВИЧ

З метою підвищення обізнаності студентів юридичного факультету з методами і механізмами вирішення конфліктних ситуацій в ЗУНУ 06 грудня 2022 року відбудеться зустріч із заступником декана ЮФ із виховної роботи Іриною ЮРКЕВИЧ. В межах зустрічі відбудеться презентація спрощеної дорожньої карти поведінки у випадку виникнення конфліктних ситуацій, сформованої на основі опрацювання відповідних нормативних документів ЗУНУ.


Система Юнічек як інструмент виявлення академічного плагіату: зустріч зі студентами

З метою підвищення бізнаності студентів юридичного факультету з принципами академічної доброчесності, зокрема у площині виявлення ознак академічного плагіату 30 листопада 2022 року відбудеться зустріч із відповідальним за перевірку міждисциплінарних курсових робіт системою Юнічек доцентом кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Андрієм КОЛЕСНІКОВИМ. В межах зустрічі відбудеться інформування щодо принципів роботи програми Юнічек; коректності використання літературних джерел та правил посилання на них; недопустимості та відповідальності за шахрайство при оформленні наукових текстів; додаткове ознайомлення із нормативними документами, що регламентують академічну доброчесність в університеті.


Зустріч із начальником Західного міжрегіонального територіального управління АРМА

Нещодавно на юридичному факультеті Західноукраїнського національного університету  відбувся відкритий діалог із начальником Західного міжрегіонального територіального управління АРМА Владиславом Насанкіном та  головним спеціалістом з питань юридичного забезпечення АРМА Миколою Самарчуком. У ході спілкування говорили про актуальні безпекові питання у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні.

Мета заходу — необхідність побудови комунікаційної платформи між представниками АРМА та викладачами і студентами юридичного факультету класичного університету Тернополя з питань виникнення правових підстав передачі активів АРМА в управління та способів управління арештованими активами. Також увагу було зосереджено на виявленні та розшуку російських активів, пов’язаних з причетними особами до російської агресії.

Дякуємо за цікаву зустріч та актуальний діалог!


Запрошуємо на відкритий діалог з Начальником Західного міжрегіонального територіального управління Агенства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Насанкіном Владиславом Юрійовичем та його заступником Самарчуком Миколою Володимировичем

Юридичний факультет ЗУНУ ініціює відкритий діалог з Начальником Західного міжрегіонального територіального управління Агенства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Насанкіном Владиславом Юрійовичем та його заступником Самарчуком Миколою Володимировичем для обговорення актуальних безпекових питань у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

Метою зустрічі є необхідність чітко розуміти проблематику на місцях та якнайшвидше знаходити вирішення, в тому числі шляхом побудови комунікаційної платформи між представниками АРМА та викладачами і студентами юридичного факультету ЗУНУ.

Час проведення 15 листопада 2022 року о 10-45 год.


Спортивна дипломатія та чергові перемоги наших студентів!

Спортивна дипломатія та чергові перемоги наших студентів!
Знаковою подією присвяченою Дню захисників та захисниць Вітчизни стала перемога студента кафедри безпеки та правоохоронної діяльності. Володимир Куліковський у запеклій боротьбі здобув перемогу та нагороджений Дипломом за III місце в Чемпіонаті України з боксу серед чоловіків та жінок віком до 22 років, який відбувся в м. Рівне 10-16 жовтня.


Відбулось тренінгове заняття на тему: "Стрес та способи відновлення власних ресурсів»

У межах дуальної освіти на базі Психологічної служби (ННІК) ЗУНУ студенти спеціальності «Правоохоронна діяльність» взяли участь у тренінговому занятті на тему: «Стрес та способи відновлення власних ресурсів»»</p

Зустріч із керівником Центру судових і спеціальних експертиз Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ Станіславом Любченко

Сьогодні в рамках заходів дуальної освіти студенти ОПП «Економічна безпека та фінансові розслідування» та «Правоохоронна діяльність» мали унікальну нагоду поспілкуватись із керівником Центру судових і спеціальних експертиз Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ Станіславом Любченко. В ході зустрічі обговорювались питання призначення судових експертиз та вірної постановки питань експертам; вимог до кандидатів у судові експерти та навантаження на них, зважаючи на вид експертиз. Значна увага була приділена унікальним експертизам, які здійснюються фахівцями Центру і щодо яких наші експерти визнаються кращими у світовому масштабі.
Висловлюємо слова глибокої вдячності Станіславу Любченку за те, що він поділився власним досвідом і окреслив перспективи майбутнього працевлаштування нашим студентам.

Зустріч із старшим лейтенантом поліції, начальником ВЗГ УПП в Тернопільській обл. ДПП М’ялковською Олександрою Миколаївною

Питання існування насильства лежить в площині не тільки права, а й психології і педагогіки. Натомість, запобігати цьому ганебному явищу покликані багато інститутів держави та громадськості, а особливе місце займають правоохоронні органи.

Відповідно колективом кафедри безпеки та правоохоронної діяльності в рамках проведення дуальної освіти було організовано зустріч із старшим лейтенантом поліції, начальником ВЗГ УПП в Тернопільській обл. ДПП Мялковською Олександрою Миколаївною, якою була представлена доповідь «Домашнє насильство. Алгоритм дій. Відповідальність». В ході дискусії було наголошено, що правоохоронці відіграють надважливу роль у протистоянні домашньому насильству. Вони виявляють факти домашнього насилля, інформують постраждалих осіб про їхні права та заходи, якими ті можуть скористатись, ліквідують діяння кривдників та забезпечують контроль за виконанням ними спеціальних заходів з протидії насильству.

Загалом на Тернопільщині за минулий рік зареєстрували 277 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством, до управління Національної поліції області за 2021 рік надійшло 11 428 звернень від осіб, котрі стали жертвами домашньої тиранії. Відповідно потрібно відзначити, що українці та жителі області визнають це проблемою і перестають замовчувати.


Міждисциплінарний діалог «Міждисциплінарні підходи в організації освітнього процесу»

Зміни у підготовці фахівців XXI століття, поряд з орієнтацією навчання на практику, вбачається у міждисциплінарній взаємодії. Таким чином, міждисциплінарна інтеграція – вимога часу. Колективом кафедри безпеки та правоохоронної діяльності за ініціативи к.е.н., доцента, члена ГО «Інноваційний Університет» Фаріон-Мельник Антоніни Іванівни був проведений практичний міждисциплінарний діалог  «Міждисциплінарні підходи в організації освітнього процесу» в рамках якого були використані матеріали Літньої школи «Кращі практики організації міждисциплінарних та міжгалузевих освітніх і освітньо – наукових програм в Україні».

У рамках проведення даного заходу були розкритті питання щодо:

  • рекомендацій впроваджувати міждисциплінарні програми або міжгалузеві програми на магістерському рівні;
  • впровадження міждисциплінарних наукових робіт, проєктів та поглиблений взаємозв’зок навчальних дисциплін;
  • необхідності впровадження міждисциплінарного підходу для підвищення ефективності викладання фундаментальних і фахових дисциплін та розгляд механізму вдосконалення методики викладання.

Уміння комплексно застосовувати знання, їх синтез, перенесення ідей і

методів з однієї науки в іншу лежить в основі креативності як вимоги до будь-якої діяльності людини в сучасних умовах. За допомогою міждисциплінарних зв’язків вирішується актуальне соціальне завдання вищої школи, яке диктується тенденціями інтеграції в науці й освіті.


Тренінг « Використання поліграфа в розслідуванні та розкритті кримінальних правопорушень»

«Детектор брехні» чи « детектор правди» ? Як правильно ? А виявляється — « детектор нещирості» . Про це і багато іншого ( особливо методики підготовки питання для перевірки), сьогодні (17.11.2021) мали можливість почути від представника Всеукраіньскої асоціації поліграфологів в Тернопільській області @Костюка Андрія Євгеновича.
Тема заходу інтегрована у формат практичного тренінгу « Використання поліграфа в розслідуванні та розкритті кримінальних правопорушень» . Дякую колегам — Олександра Олійничук і Юридичний супровід Тетяни Сліпченко за слушні запитання і участь ! Студенти Юридичний Факультет ЗУНУ спеціальності «Правоохоронна діяльність» (Економічна безпека та фінансові розслідування ), Кафедра безпеки та правоохоронної діяльності ЗУНУ дякую за активність ! Далі буде , а зараз відгуки , про наш скромний, але цікавий захід .
Студентка гр. ПДЕБ — 31 , Слив‘юк Дарина:
«Сьогодні під час тренінгу я мала дуже хорошу можливість послухати та задати питання поліграфологу. Хочу зазначити, що це був досить цікавий тренінг, на якому я та всі присутні змогли отримати масу емоцій та унікальний досвід роботи з поліграфом. А головне, ми змогли поспілкуватися безпосереднього з самим фахівцем-поліграфологом.
До того ж, було розказано про процедуру проведення психофізіологічних досліджень із застосуванням поліграфа. Також нам було розказано, як потрібно задавати запитання особі , яка проходить поліграф та в якій послідовності . Як правильно розтлумачувати показники та поведінку особи.
Думаю, в майбутньому данний досвід нам обов’язково знадобиться».
Віктор Зварич, студент гр. ПДЕБ -41:
«Сьогоднішній захід для мене був дуде цінним, було цікаво послухати практика, який любить те, чим займається.
Мені цікаві психологічні моменти та нюанси. Цікаво як поліграфолог займається постановкою питань, як комунікує з особою.
Завжди цікаво побачити «кухню з середини». Сьогодні ми тільки почули, але це теж добре
Жаль так і не знайшов відповідь на питання: «Як обманути поліграф»?
Володимир Гладьо, студент гр.ПДЕБ -41:
«Дякую за тренінг! Отримана інформація була цікавою і корисною. Це не перша моя зустріч з поліграфологом, але кожного разу дізнаюся щось нове і цікаве. Дякую Андрію Костюку за відповіді на наші питання!
А також, Ользі Михайлівній за постійне залучення, нас студентів, до різного роду іноваційних методик навчання!».

Відбулося засідання постійно діючої проблемної групи «Судова експертиза: сучасні реалії та перспективи розвитку»

11.11.2021 року відбулося засідання постійно діючої проблемної групи «Судова експертиза: сучасні реалії та перспективи розвитку» під керівництвом к.е.н., доцента кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Будник Л.А. В рамках засідання учасники проблемної групи – студенти освітньої програми «Економічна безпека та фінансові розслідування» спеціальності «Правоохоронна діяльність» долучилися до вебінару «Можливості комплексних та комісійних експертиз. Практика призначення та проведення», який проводився Незалежним інститутом судових експертиз. У ході вебінару учасники проблемної групи мали можливість взяти участь в обговоренні, зокрема, питань призначення і проведення судових експертиз; розгляду судом експертного дослідження, наданого разом із позовною заявою, як належного доказу у судовому провадженні; ролі економічної експертизи. У кінці засідання керівник проблемної групи к.е.н., доцент Будник Л.А. зробила відповідні узагальнення та обговорила зі студентами подальші напрями роботи.


Науково-практичний семінар за участю фахівців Головного управління ДПС у Тернопільські області з питань одноразового добровільного декларування та його впливу на детінізацію економіки

11 листопада 2021 року в рамках реалізації концепції дуальної освіти в Західноукраїнському національному університеті та роботи проблемної групи «Податкові правопорушення та шляхи протидії» студентів освітньої програми «Економічна безпека та фінансові розслідування» спеціальності «Правоохоронна діяльність» (науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри безпеки та правоохоронної діяльності ЗУНУ Олійничук Олександра Іванівна) відбувся науково-практичний семінар за участю фахівців Головного управління ДПС у Тернопільські області з питань одноразового добровільного декларування та його впливу на детінізацію економіки.
З вітальним словом виступив заступник начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Якимчук Петро Миколайович, який підкреслив актуальність даної тематики та важливість таких заходів для підвищення податкової культури громадян.
Карпа Василь Ілліч – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області – окреслив ключові норми закону про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів, технічні особливості подання декларацій, ставки та процедуру сплати одноразового збору до бюджету.
У ході жвавого діалогу під час семінару також обговорювалися й питання фінмоніторингу грошових коштів, спеціального декларування спадщини, отриманої з-за кордону, категорії фізичних осіб, для яких не передбачено можливості скористатися податковою амністією, а також переваги одноразового (спеціального) добровільного декларування.
Учасники заходу висловили сподівання та наміри на подальшу інформаційно-просвітницьку співпрацю між ГУ ДПС у Тернопільські області та Західноукраїнським національним університетом.


Запрошуємо на онлайн-захід із залученням фахівця з ГУ ДПС України в Тернопільській області на тематику одноразового добровільного декларування та очікуваних ефектів для детінізації економіки

11.11.2021 р. об 11.00 планується проведення онлайн-заходу із залученням фахівця з ГУ ДПС України в Тернопільській області на тематику одноразового добровільного декларування та очікуваних ефектів для детінізації економіки.

ID конференції 879 050 2408
Пароль 485342.


Вишкіл студентів спеціальності Правоохоронна діяльність (ПДЕБ-12)

Вражаюча сила єдності та величі людського духу, неймовірні вміння та навички, які ми змогли відчути на собі. Приїхавши до вас, переосмислили повністю хто ми є і яке наше призначення. Вдячні  за досвід  , який ви передали нам під час даного вишколу . Адже ми як правоохоронці повинні вправно скористатися цим у подальшому житті. Дякуємо  , що провели із нами такий незвичний та цікавий час.
З Повагою
Група : ПДЕБ-12



Студенти спеціальності «Правоохоронна діяльність» були присутні під час проведення судово-медичної експертизи

В рамках навчального процесу на юридичному факультеті Західноукраїнського національного університету 20 жовтня 2021 року студенти спеціальності «Правоохоронна діяльність» були присутні під час проведення судово-медичної експертизи.
Як відомо, ця експертиза здійснюється з метою дослідження на підставі спеціальних знань матеріальних об’єктів, що містять інформацію про обставини справи, яка перебуває в провадженні органів дізнання, слідчого, прокурора чи суду.
В ході проведення судово-медичної експертизи наші юні правоохоронці отримали відповідні знання та інформацію, що в майбутньому будуть корисними у їхній професійній діяльності.

На базі юридичного факультету ЗУНУ була проведена планова евакуація з відпрацювання нормативів у разі виникнення військової небезпеки

12 жовтня 2021 року на базі юридичного факультету ЗУНУ була проведена планова евакуація з відпрацювання нормативів у разі виникнення військової небезпеки в рамках вивчення дисципліни «Цивільна безпека» для студентів  1 курсу спеціальності 262 Правоохоронна діяльність  під керівництвом викладачів кафедри безпеки та правоохоронної діяльності МЕЛЬНИКА І.М. та ФАРІОН-МЕЛЬНИК А.І.

Групою ПДЕБ-11 була попередньо підготовлена та продемонстрована комплексна термінова евакуація поранених поліцейських під прикриттям спецпідрозділу правоохоронців із зони обстрілу кримінальними структурами. Студенти продемонстрували обізнаність і підготовку з питань цивільного захисту та у разі виникнення надзвичайних ситуацій.


Другий день перебування у Вищій школі управління охороною праці в м. Катовіце ( Республіка Польща) делегації юридичного факультету ЗУНУ

Другий день перебування у Вищій школі управління охороною праці в м. Катовіце ( Республіка Польща) делегації юридичного факультету ЗУНУ був присвячений поліграфічним дослідженням. Студенти на собі мали можливість відчути як працює поліграф і чи можна його обійти. На реальних прикладах із судової практики професор Аркадіуш Шайна ознайомив учасників міжнародного стажування яка роль поліграфічних досліджень у розслідуванні кримінальних правопорушень. Примітно, що ті теоретичні знання, які студенти освітньо-професійних програм «Право», «Правоохоронна діяльність» та «Економічна безпека та фінансові розслідування» мали можливість отримати вдома при вивченні дисципліни «Поліграфологія» , були підкріплені практичними знаннями у спеціалізованих лабораторіях дружнього навчального закладу.
Надалі чекаємо зустрічей із професіоналами кримінальної поліціі та антикорупційних органів Польші.

До юридичного факультету ЗУНУ завітали поліцейські управління патрульної поліції Тернопільської області

У зв’язку із вивченням дисципліни «Безпека дорожнього руху та контраварійне водіння» до юридичного факультету ЗУНУ завітали поліцейські управління патрульної поліції Тернопільської області, аби поспілкуватися із студентами на тему відповідальності водія за керування транспортним засобом в стані сп’яніння.
Поліцейські розповіли студентам про види відповідальності, розмір штрафів, статистику в межах нашої області та про жахливі наслідки дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв.
Щоб наочно продемонструвати студентам, як змінюються відчуття та світосприйняття людини, яка вживала алкогольні напої, патрульні запропонували присутнім протестувати на собі алкоокуляри, тобто прилад, який змінює візуальне сприйняття навколишнього світу та координацію рухів. Всі охочі спробували свої сили та виконали запропоновані завдання.
Зустріч видалася надзвичайно корисною, пізнавальною, позитивною та веселою.
Модератором заходу виступив: старший викладач кафедри кримінального права та процесу, к.ю.н. Метельський Ігор Дмитрович.
Дякуємо патрульній поліції Тернопільської області за активну участь у занятті.

Державну установу «Збаразька виправна колонія № 63» відвідали студенти 2 курсу (спеціальність «Правоохоронна діяльність»)

12 жовтня 2021 року державну установу «Збаразька виправна колонія № 63» відвідали студенти 2 курсу (спеціальність «Правоохоронна діяльність») юридичного факультету Західноукраїнського національного університету. Майбутні правоохоронці отримали унікальну можливість ознайомитись із діяльністю кримінально-виконавчої установи під керівництвом Андрія Макара.


Лекція за участі прокурора Тернопільської окружної прокуратури Андрія Ігоровича Козловського

Нещодавно відбулася лекція з навчальної дисципліни “Судові та правоохоронні органи” на тему “Система і структура органів прокуратури. Основні напрями діяльності прокуратури” (керівник курсу – кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та процесу Олійничук Роман Петрович) для студентів курсу груп ПД-11, ПД-12 і ПД-13 та ПДЕБ-11 і ПДЕБ-12 спеціальності «Правоохоронна діяльність» за участі прокурора Тернопільської окружної прокуратури Андрія Ігоровича Козловського.
 Під час зустрічі Андрій Ігорович поділився своїм багаторічним досвідом практичної діяльності, останніми новинами у сфері реформування органів прокуратури та відповів на тематичні питання студентів.  Для всіх учасників даного заходу комунікація із практичним працівником органів прокуратури була надзвичайно цікавою та корисною.

Європейський молодіжний форум EYFON (Austria, Neumarkt)

Студенти юридичного факультету спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та «Правоохоронна діяльність» 3-9 жовтня 2021 року відвідали Європейський молодіжний форум EYFON (Austria, Neumarkt).
Молодь з усієї Європи відчувала «Дух Європи» у рамках п’ятиденного семінару в Австрії. Студенти з університетів Австрії, України, Словаччини, Італії, Німеччини та інших країн брали участь у заходах форуму.
Під час спеціалізованих лекцій, майстер-класів та обговорень, учасники вивчали історію європейського права та основні засади забезпечення принципу Верховенства права у Європейському союзі. Правники з європейських університетів акцентували увагу на питаннях Європейських цінностей.
В ході міжкультурного діалогу студенти мали можливість усвідомити європейську ідею миру та згуртованості через національні кордони, політичні установки та мови.
Голова представництва Європейської комісії у Відні д-р Martin Selmayr, який також викладає право у Віденському університеті, наголосив на важливості участі українських студентів у подібних заходах.
Президент Європейського АС молодіжного форуму EYFON д-р Christoph Leitl підкреслив важливість міжнародної співпраці із Західноукраїнським національним університетом.
А загалом, все відбулося на високому емоційному рівні, наші студенти гарно та корисно провели час у близькій для них атмосфері та з чудовими враженнями повернулися додому. Лише один мінус цього заходу – занадто мало часу він тривав….
Далі буде….

Старувала Школа підготовки до ЗНО 2021-2022 для абітурієнтів ЮФ

2 жовтня 2021 року на юридичному факультеті Західноукраїнського національного університету старувала Школа підготовки до ЗНО 2021-2022 для абітурієнтів ЮФ.
Координатор даного проєкту – к.е.н., доцент кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Олександра Іванівна Олійничук разом із волонтерами – випускницями Школи підготовки до ЗНО 2018-2019, 2019-2020, студентками спеціальності «Право» Іриною Савкою, Іриною Кокітко та Каріною Романів ознайомили учасників Школи підготовки до ЗНО 2021-2022 з особливостями навчального процесу в університеті, навчально-науковою та матеріально-технічною базою юридичного факультету ЗУНУ. У ході екскурсії гості відвідали:
криміналістичну лабораторію;
тир і спортзал;
зал судових засідань;
навчальну аудиторію імені професора Ф. Цолля;
предметно-орієнтований кінозал ЮФ ЗУНУ;
хол слави ЮФ ЗУНУ;
актову залу;
dream-lab художника Кирила Богданюка (випускника юридичного факультету).
Після презентації навчальних, наукових, технічних і творчих можливостей ЮФ, досягнень студентів і професорсько-викладацького складу факультету слухачі Школи поринули у захоплюючий світ історії України під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри теорії та історії держави і права ЮФ ЗУНУ Василя Зіновійовича Ухача.
Реалізація даного дозволяє абітурієнтам ЮФ якісно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, української мови/літератури, англійської мови та математики і, таким чином, втілити мрію в реальність – стати студентом юридичного факультету Західноукраїнського національного університету!

Участь у роботі ХІ Міжнародної конференції «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології»

Упродовж 15-17 вересня 2021 року викладачі кафедри безпеки та правоохоронної діяльності юридичного факультету ЗУНУ Надія Москалюк, Олександра Олійничук, Ольга Карапетян, Людмила Будник, Антоніна Фаріон-Мельник, Тетяна Сліпченко взяли участь у роботі ХІ Міжнародної конференції «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» АСІТ’2021 (11th International Conference on ADVANCED COMPUTER INFORMATION TECHNOLOGIES) та представляли наукові результати своїх досліджень на тему кібербезпеки. Організаторами виступили Західноукраїнський національний університет (Україна), Даггендорфський технологічний інститут (Німеччина), Університет Південної Богемії (Чеська Республіка). Науковий захід відбувався в онлайн-форматі на базі Даггендорфського технологічного інституту (Німеччина).
Однією з головних стратегічних цілей IDAACS – просування тісного наукового співробітництва між дослідницькими групами і вченими з країн Західної та Східної Європи.

У "Холмс" завітали студенти юридичного факультету ЗУНУ

«Як стати детективом? Як формується ціна на послуги? Які найскладніші справи розслідували ваші детективи?» — такими питаннячками сьогодні нас засипали гості.
У «Холмс» завітали студенти юридичного факультету ЗУНУ разом зі своєю викладачкою Карапетян Ольгою Михайлівною (Olga Karapetian).
Директорка детективного агентства «Холмс» Анна Мокрицька радо поділилася досвідом. «Детективом може стати той, кому до душі така праця, хто хоче допомагати людям вирішувати складні питання, хто наполегливо іде до мети, хто готовий вчитися новому», — зазначила Анна Богданівна.

Захід із цивільної безпеки

Кафедрою безпеки та правоохоронної діяльності юридичного факультету ЗУНУ 21.10.20201 р. в рамках вивчення дисципліни «Цивільна безпека» для студентів 1 курсу спеціальності 262 Правохоронна діяльність була організована зустріч із  начальником ВЗГ УПП в Тернопільській обл. ДПП, старшим лейтенант поліції М’ялковською О.М. та старшим лейтенантом поліції, старшим інспектором відділу зв’язків з громадкістю УПП в Тернопільській області ДПП Ракочим І.І. Організатором зустрічі виступила к.е.н., доцент, керівник курсу Фаріон-Мельник А.І.

 Старшими лейтенантами поліції була розкрита тема:  «Діяльність правоохоронних органів в умовах настання надзвичайної ситуації» щодо координаційних дій працівників поліції в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, під час попередження, припинення чи ліквідації їх наслідків, а також для формування у майбутніх фахівців умінь та компетенцій для забезпечення особистої безпеки й ефективного вирішення працівниками поліції службових завдань при виникненні подібних ситуацій.


Відвідування бібліотеки

Наші студенти-першокурсники ПДЕБ разом з кураторами Будник Л. А. та Муравською Ю. Є. відвідали @library_wunu. Враження лише позитивні!!!
«У студентів ПДЕБ-11 і ПДЕБ-12 була дуже цікава і надзвичайно позитивна екскурсія у бібліотеці ЗУНУ. Ми дізнались, де саме вона знаходиться; куди нам звертатись, щоб знайти книгу, яка нам потрібна; що таке електронний каталог. Цікаво, що у читальному залі можна дивитися фільми. Плануємо взяти участь у заході «Ніч у бібліотеці». Дякуємо працівникам бібліотеки @library_wunu».
Христина Юзвін (ПДЕБ-12): «Дуже простора і сучасна бібліотека.
Красивий і затишний зал читача , можна ще й читати електронний варіант книги, нас це здивувало. Дуже приємні і відкриті працівники, які готові допомогти підібрати і правильно обрати книгу, яку потрібно.

Платформа-діалог «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів»

Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулася платформа-діалог «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів».

Ректор Андрій Крисоватий зазначив: «Я радий вітати у Західноукраїнському національному університеті правову еліту України. Ця платформа-діалог має на меті об’єднати фахівців у галузі права та податків, щоб обговорити актуальні питання сьогодення. В Україні зроблено багато кроків у напрямі підвищення рівня захисту прав і законних інтересів платників податків, зокрема шляхом удосконалення механізму розв’язання спірних ситуацій між ними та контролюючими органами. Проте ні позасудова, ні судова форми вирішення спорів не позбавлені певних проблемних моментів, що зумовлюють необхідність пошуку шляхів та напрямів покращення організаційно-правового підґрунтя.

Відповідно, зазначена проблематика залишається актуальною, адже у державі тривають реформаційні процеси, що супроводжуються відповідними змінами у законодавстві, що регулюють питання вирішення податкових спорів.

Бажаю усім Вам плідних дискусій та конструктивної розмови!»

До вітального слова долучився Михайло Яцина – начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області: «Проведення такого заходу є важливим елементом вирішення проблем податкової системи сьогодення і, працюючи колективно досягти певного результату буде легше, адже нам важливо розуміти і знати усі правові аспекти сучасності».

 

У своєму виступі Олександра Олійничук,  к.е.н., доцент, доцент кафедри безпеки та правоохоронної діяльності ЗУНУ,  розповіла запрошеним гостям про сучасні тенденції у податкових спорах.  У наступних панельних дискусіях було розглянуто теми використання спеціальних знань при розслідуванні злочинів у сфері оподаткування; податкові пільги як елемент підтримки суб’єктів господарювання у період боротьби з COVID-19: порівняльно-правовий сюжет; практика розгляду судових справ щодо реєстрації податкових накладних та скасування рішень про віднесення платника податків до категорії ризикових, згідно Постанови КМУ № 1165 від 11 грудня 2019 року «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Надання доказів контролюючим органом, здобутих після винесення оскаржуваного рішення в процесі судового розгляду справи та визнання їх належними в контексті статті 77 КАС України; практика розгляду місцевими загальними судами справ про адміністративні правопорушення за матеріалами органів Державної податкової служби України; особливості супроводження судових справ про визнання боржника банкрутом; визнання грошових вимог до боржника-банкрута.

Переконані, що  заходи щодо вирішення актуальних питань стануть вагомим поштовхом до вдосконалення  правової системи України.


Вітаємо ВІВЧАР Оксану Іванівну та БАРАНЕЦЬКУ Ольгу Вікторівну з присвоєнням вчених звань!!!

Колектив кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань щиро вітає своїх колег з високим визнанням, вагомими досягненнями в академічній кар’єрі:

доктора економічних наук, академіка Академії економічних наук України ВІВЧАР Оксану Іванівну із присвоєнням вченого звання професора кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань;

кандидата економічних наук БАРАНЕЦЬКУ Ольгу Вікторівну із присвоєнням почесного звання доцента кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань.

Нехай кожен день вашої самовідданої праці наближає вас до нових наукових, професійних та творчих досягнень. А ваш приклад, невгамовна енергія надихають викладачів та студентів на осягнення неймовірних вершин, долання нових Еверестів.


Тренінги щодо запобігання корупції для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування

Проблеми ефективної протидії корупції хвилюють українську наукову спільноту. До найнебезпечніших загроз національній економічній безпеці на першому місці стоїть корупція, а саме через низький рівень правової і політичної культури в Україні.
Корупція має загальнонаціональний системний характер і справляє визначальний вплив на українську політику, економіку та інші сфери суспільного життя. В рамках даної проблематики членами кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ТНЕУ — завідувачем кафедри, к.ю.н., доцентом Москалюк Н.Б., к.е.н, доцентом Колесніковим А.П., к.е.н, доцентом Фаріон-Мельник А.І., к.е.н, доцентом Ніпіаліді О.Ю., к.е.н, доцентом Ронською О. Г. були проведені тренінги щодо запобігання корупції для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з метою підвищення кваліфікації, які відбувалися в рамках функціонування Навчально-наукового інституту публічного управління ТНЕУ.


Участь у Міжнародному форумі "Innovation Market" (5-7 листопада 2019 р., м. Київ).

Міжнародний форум «Innovation Market» (5-7 листопада 2019 р., м. Київ).
День перший. Представлення ТНЕУ та знайомство з іншими інституціями.

День другий. Участь в обговоренні Національної стратегії розвитку інтелектуальної власності та налагодження ділових контактів.

День третій. Презентація TISC України, обмін досвідом, IP Talks.


Участь Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ Львівському безпековому форумі 2019: «Росія в Європі: старі помилки чи нові виклики?»

31 жовтня 2019 року керівник Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ, д.е.н., проф. Вівчар О. І. та консультант з інформаційно-аналітичних та правових питань ЦМБС, к.ю.н., доц. Чудик Н. О. відвідали Львівський безпековий форум 2019: «Росія в Європі: старі помилки чи нові виклики?». Даний захід відбувався інформаційно-культурному центрі ім. А. Шептицького Українського католицького університету у Львові.
У форумі взяли участь понад 200 експертів і посадовців з більш, ніж 10 країн світу: США, Великої Британії, Латвії, України, Польщі, Румунії, Фінляндії, Іспанії, Німеччини тощо. Експерти дискутували над тим, як захистити критичну інфраструктуру – інформаційний і кіберпростір, важливі об’єкти життєзабезпечення, економіку та політичну систему від агресивних дій Росії, спрямованих проти України та Заходу. У фокусі дискусій також – формула Штайнмаєра, особливий статус Донбасу, Україна в епіцентрі американського конфлікту, російські виклики для Балто-Чорноморського регіону.


Візит до Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України

23 жовтня студенти груп ПДЕБ-21, ПДЕБ-31, ПДЕБм-11 та викладачі кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ЮФ ТНЕУ відвідали Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Їх зустрів директор установи — Лопушанський Тарас Васильович, який провів цікаву та змістовну тренінг-лекцію із висвітленням структури системи антикорупційних органів України, викритих корупційних схем, в яких фігурують найвищі посадові особи. Спікер наголосив, що саме НАБУ має повноваження розслідувати справи такого рівня. Також головний спеціаліст Львівського територіального управління НАБУ Охримович Мар’яна Михайлівна, яка, до речі, є випускницею юридичного факультету ТНЕУ, провела дві цікаві вікторини, на яких наші студенти були активними та змагалися у своїх знаннях з питань антикорупційної політики. Переможці (Хом’юк Сергій (гр. ПДЕБ-31), Бобровський Дмитро (гр. ПДЕБ-21), Рівна Анастасія (гр. ПДЕБм-11), Цубера Ганна (гр. ПДЕБ-21)) отримали призи і були задоволені та змотивовані до подальшого навчання, а також вже з нетерпінням чекають на подальші зустрічі такого роду.


Оксфордські дебати на тему: «УКРАЇНА ТА НАТО: БЕЗПЕКА – ЦЕ ДОВІРА»

23 жовтня 2019 року в рамках діяльності Центру міжнародної безпеки та співробітництва відбулися Оксфордські дебати на тему: «УКРАЇНА ТА НАТО: БЕЗПЕКА – ЦЕ ДОВІРА».
Захід організований за участю керівника Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ, д.е.н., професора Вівчар О. І.; консультанта з інформаційно-аналітичних та правових питань ЦМБС, к.ю.н., доцента Чудик Н. О.; консультанта з питань міжнародного співробітництва, к. н. держ. упр., доцента Дракохруст Т. В.
Мета проведення заходу – забезпечити інформування молоді про переваги та недоліки, загрози та виклики вступу України в НАТО, перспективи співпраці.
Студентська спільнота була поділена на дві команди «Прийшов, побачив, переміг» та «Навчені перемагати». Оцінювали наведені аргументи обох команд, вели жваву дискусію та підвели підсумки незалежні експерти-практики з даної проблематики, а саме: Голодюк В. Я. – заступник керівника 44 артерилійської бригади з морально-фізичного забезпечення, підполковник; Колодій Є. О. – спеціаліст Управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської ОДА; Крупа Л. Л. – заступник голови Тернопільської облради; Пастух Т. Т. – український політик та громадський діяч; Сироїд О. І. – український громадський діяч та політик; Фліссак А. А. – колишній Перший секретар посольства України в Німеччині, к.е.н., доцент, заслужений економіст України.
Слід відзначити, що тематичний захід надав можливість навчитися студентській аудиторії ораторському мистецтву, удосконалити soft skills та вміння позиціонувати себе в командній роботі. Неможливо залишити поза увагою те, що Оксфордські дебати були проведені на високому рівні.


Дискурс-платформа «IP Law»

У рамках заходів, присвячених відзначенню Дня юриста, 3-4 жовтня 2019 р. на юридичному факультеті ТНЕУ було проведено Дискурс-платформу «IP Law», організаторами якої виступили Тернопільський національний економічний університет, Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності НАПрН України, Центр підтримки технологій та інновацій на базі ТНЕУ, Тернопільське відділення Української секції Міжнародної поліцейської асоціації, Ліга студентів Асоціації правників України.
У ході Дискурс-платформи спікери – визнані науковці та практики у сфері права інтелектуальної власності доповідали про національну стратегію розвитку сфери ІВ, патентне судочинство, судову експертизу у сфері ІВ, основні напрями удосконалення правового регулювання судово-економічної експертизи, імплементацію академічної доброчесності у наукове середовище, проблеми плагіату та самоплагіату у наукових роботах та методи їх виявлення.
Колектив кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ЮФ ТНЕУ, який безпосередньо займався організацією та проведенням Дискурс-платформи «IP Law», висловлює щиру подяку спікерам за надану можливість розширити та поглибити свої знання у сфері права інтелектуальної власності, а також академічній та науковій спільноті за дискусії та жваве обговорення.


Відкриття Університету третього віку при Центрі соціальних послуг Теребовлянської громади

2 жовтня за запрошенням керівництва Теребовлянської ОТГ в рамках плідної співпраці з юридичним факультетом ТНЕУ завідувач кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ТНЕУ, к.ю.н., доцент Москалюк Н.Б. та к.е.н., доцент кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ТНЕУ Олійничук О.І. мали приємну нагоду брати участь у відкритті Університету третього віку при Центрі соціальних послуг Теребовлянської громади, студентами якого є люди поважного віку, що можуть і хочуть бути активними, розвиватися і втілювати свої ініціативи. Кілька напрямів слухачі цього Університету уже освоїли раніше: побували з краєзнавчими мандрівками в різних куточках Тернопілля та за його межами, запровадили літню ранкову руханку на стадіоні «Колос», стали ініціаторами та учасниками ряду творчих майстер-класів та навіть взяли участь у Міжнародному спортивному фестивалі у Луцьку!
Юридичний факультет ТНЕУ виступив партнером даного проекту, і представники його професорсько-викладацького колективу висловили готовність надавати лекторську, консультаційну підтримку у правових темах, які будуть цікавити слухачів Університету.


Візит до Головного управління ДПС у Тернопільській області

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні інформаційно-аналітичні технології» студенти другого та третього курсів юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету нещодавно побували на пізнавальній тематичній лекції в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Оскільки візитери навчаються за напрямками «Економічна безпека та фінансові розслідуванні», «Правоохоронна діяльність», то вони насамперед цікавились використанням інформаційно-аналітичних технологій у податкових органах.

Відтак заступник начальника управління інформаційних технологій Василь Тиш розповів слухачам про такий сервіс податкової служби, як «Електронний кабінет». «За допомогою електронного цифрового підпису сьогодні легко можна подати звітність, перевірити сплату податків, подати уточнення в облікові дані тощо», – сказав він. Фахівець управління інформаційних технологій також наочно продемонстрував роботу «Податкового блоку».

З роботою електронного антикорупційного сервісу «Пульс» слухачів ознайомила головний державний ревізор – інспектор управління обслуговування платників, кандидат економічних наук Катерина Соколова. Вона детально зупинилася на порядку розгляду звернень, що надходять на цей сервіс, та термінах реагування на них.

Після лекції студенти відвідали Музей податкової служби, що діє на першому поверсі адмінбудинку. Тут вони дізналися про історичні основи оподаткування, історію формування та адміністрування податків від часів Стародавнього Риму і до наших днів. Студенти з допитливістю розглядали експонати музею «Пам’ятний реєстр ветеранів податкової служби Тернопільщини», касову техніку різних часів, арифмометр, оригінали актів тодішніх перевірок тощо.

Інформація з https://tr.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/393468.html


Запрошуємо на науково-практичний захід «Дискурс-платформа «IP law»!

Протягом 3-4 жовтня 2019 р. на базі юридичного факультету ТНЕУ триватиме науково-практичний захід «Дискурс-платформа «IP law», співорганізаторами якої виступають Науково-дослідний інститут  інтелектуальної власності НАПрН України, Центр підтримки технологій та інновацій на базі ТНЕУ, Ліга студентів Асоціації правників України. Відповідно до програми заходу передбачаються:

1) Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Судова експертиза об’єктів інтелектуальної власності: сучасний стан, проблеми та шляхи їх вирішення»;

2) панельні дискусії за темами:

«Сучасний стан та перспективи розвитку національного законодавства у сфері інтелектуальної власності» (модератор – Орлюк О.П., доктор юридичних наук, професор, директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України);

«Інтелектуальна власність як основа інноваційного розвитку та роль судової експертизи у її захисті» (модератор – Дорошенко О.Ф., кандидат юридичних наук, заступник директора з експертної роботи НДІ інтелектуальної власності НАПрН України);

«Універсальний метод творчої діяльності як складова інноваційної діяльності» (модератор – Дорожко Г.К., кандидат технічних наук, доцент, радник дирекції НДІ інтелектуальної власності НАПрН України);

3) семінар-тренінг «Запобігання академічному плагіату та методи його виявлення у наукових роботах», в рамках якого коуч Сопова К.О., кандидат юридичних наук, заступник керівника Центру експертних досліджень НДІ ІВ НАПрН України, патентний повірений, судовий експерт висвітлить питання щодо:

— співвідношення понять «плагіат» та «академічний плагіат»;

— змісту поняття «самоплагіат» та його форм у науці;

— структурних елементів літературних творів;

— рекомендацій щодо використання комп’ютерних програм для пошуку текстових запозичень;

— оцінки виявлених текстових запозичень творів щодо наявності ознак плагіату.

За результатами семінару-тренінгу усі зареєстровані учасники отримають відповідні сертифікати від НДІ ІВ НАПрН України.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до даного заходу. За детальнішою інформацією можна звертатися до членів оргкомітету:

Москалюк Надії Богданівни (завідувача кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ТНЕУ, к.ю.н., доцента) — 0673342602;

Олійничук Олександри Іванівни (к.е.н., доцента кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань ТНЕУ) — 0979435434.


Cтартувала традиційна "Школа підготовки до ЗНО"

21 вересня вчергове стартувала «Школа підготовки до ЗНО» (координатор — к.е.н., доцент кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань Олійничук О.І.), учасниками якої є абітурієнти юридичного факультету ТНЕУ. На безкоштовній основі слухачі мають можливість здобувати нові та закріплювати вже набуті знання з дисциплін «Історія України» (викладач — к.іст.н., доцент кафедри теорії та історії держави і права ТНЕУ Ухач В.З.), «Українська мова/література» (викладач — к.філол.н., доцент кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності ТНЕУ Яблонська Н.М.), «Англійська мова» (викладач — к.філол.н., доцент кафедри іноземних мов ТНЕУ Собецька Н.В.), «Математика» (викладач — к.фіз.-мат.н., доцент кафедри прикладної математики ТНЕУ Алілуйко А.М.) для того, щоби реалізувати свої мрії — успішно пройти ЗНО та стати студентом ЮФ ТНЕУ!


Відбулася посвята в першокурсники!

Наші першачки — група ПДЕБ-11 (куратор — к.е.н., доцент кафедри безпеки, правоохоронної діяльності та фінансових розслідувань Олійничук О.І.). Посвята у студенти відбулася за всіма традиціями ЮФ ТНЕУ. У добру путь!)


International Week набирає обертів!

Сьогодні студентам випала нагода особисто поспілкуватись з суддею магістрантського суду м. Петах-Тіква (Ізраїль) Аріелем Бергнером.
В ході розмови наш гість з задоволенням розповів про особливості судової системи Ізраїлю, про розподіл справ між світськими та релігійними судами. Поділився особистим досвідом роботи, а також дав практичні рекомендації студентам щодо того яким повинен бути справжній юрист.
«Завжди робіть так, як вам підказує серце. Ніколи не зраджуйте моралі та принципам. Не продавайтеся. Будьте людиною і успіх завжди буде поряд» — такими словами пан Аріель закінчив свою лекцію.
Тому, любі студенти! Вперед до вершин!
У стінах юридичного факультету можливо все, адже тут збуваються мрії!

Вітаємо д.е.н. Вівчар Оксану Іванівну з відзнакою Тернопільської обласної державної адміністрації!!!

27 червня 2019 року у Тернопільській обласній державній адміністрації нагородили активну молодь, зокрема ВІВЧАР Оксану Іванівну — доктора економічних наук, доцента, професора кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету, академіка Академії економічних наук України. Грамоти та подарунки вручали т.в.о голови ТОДА Іван Крисак та голова обласної ради Віктор Овчарук. Вони привітали присутніх з прийдешнім Днем молоді та побажали реалізувати все заплановане.


Презентація проекту «Покращення внутрішньої комунікації ЗВО» Фаріон А. І.

Протягом 6-8 червня 2019 року в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся підсумковий семінар щодо результатів мікропроектів учасників Міжнародного польсько-українського проекту «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IV: комунікаційні стратегії та відносини: університет-школа». У даному проекті 190 амбітних і натхненних науковців з понад сотні ЗВО України мали можливість представити свої мікропроекти та продемонструвати власну візію на новий етап реформи вищої освіти України, а також почути враження і настанови від українських і польських колег. Учасником даного проекту була к.е.н., доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету Антоніна Іванівна ФАРІОН. Її мікропроект «Покращення внутрішньої комунікації ЗВО» отримав позитивну оцінку та схвальні відгуки щодо подальшої реалізації. Керманичами даного проекту були досвідчені освітні експерти, а саме: Президент фонду досліджень освітньої політики Тарас Володимирович Фініков, декан факультету “Artes Liberales”, професор Роберт А. Сухарський та професор Богдан Шляхта.


Налагодження співпраці з колегами з Економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Налагодження співпраці з колегами з Економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та участь в урочистій церемонії випуску магістрів — 2019


Участь науковців кафедри ЕБФР у ІІ Міжнародному форумі «Фінансова та митна безпека України: інформаційно-аналітичне, нормативне та інституційне забезпечення»

6 червня 2019 року за запрошенням керівництва Національного університету державної фіскальної служби України (м. Ірпінь) представниці кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету – к.е.н., доцент БАРАНЕЦЬКА Ольга Вікторівна та к.е.н, доцент ОЛІЙНИЧУК Олександра Іванівна взяли участь у ІІ Міжнародному форумі «Фінансова та митна безпека України: інформаційно-аналітичне, нормативне та інституційне забезпечення». Захід організував Факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції НУДФСУ з метою обміну науковими розробками і практичним досвідом реформування сфер митної та фінансової безпеки держави. Учасниками форуму було обговорено ряд ключових і важливих тем, поділених на панельні дискусії, зокрема: «Нормативне, інституційне, кадрове забезпечення фінансової та митної безпеки України в умовах інституційних змін», «Світовий досвід та міжнародне співробітництво у захисті фінансових та митних інтересів держави» та «Інструменти протидії загрозам фінансовій та митній безпеці України».
Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету висловлює щиру вдячність керівництву Національного університету державної фіскальної служби України за запрошення на фаховий захід і сподівається на подальше продовження плідної співпраці.


Відбулася міжвузівська ONLINE – конференція молодих учених на тему: «ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА: від особистого до глобального виміру»

31 травня 2019 року Юридичним факультетом Тернопільського національного економічного університету та факультетом міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки було вперше проведено Міжвузівську ONLINE – КОНФЕРЕНЦІЮ МОЛОДИХ УЧЕНИХ на тему: «ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА: від особистого до глобального виміру» із використанням сучасних інформаційних технологій. Організаторами даного інноваційного проекту виступили кафедра економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ, кафедра документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ, кафедра міжнародних комунікацій та політичного аналізу СНУ ім. Лесі Українки, кафедра міжнародних відносин і регіональних студій СНУ ім. Лесі Українки, Центр дослідження міжнародних систем і стратегічних комунікацій СНУ ім. Лесі Українки. На панельній платформі обговорювався ряд важливих дискусійних питань щодо захисту національного інформаційного простору від негативних маніпулятивних інформаційно-психологічних впливів. Молоді науковці представили доповіді на вкрай актуальні теми, зокрема: «Екстерналії інформаційної атаки країни агресора на безпеку України»; «Свобода слова у соціальних мережах»; «Маніпуляції засобів масової інформації в умовах інформаційної війни»; «Особливості стратегічних комунікацій в німецькомовному інформаційному просторі в аспекті національної безпеки України»; «Інформаційна безпека підприємства в умовах цифровізації економіки»; «Особливості забезпечення сучасної інформаційної безпеки держави» та ін. У підсумку обговорення було наголошено, що на сьогодні інформаційна безпека є одним із найважливіших чинників національної безпеки України, а її розвиток як суверенної, демократичної, правової та економічно стабільної держави можливий тільки за умови забезпечення належного рівня її інформаційної складової. Колектив юридичного факультету ТНЕУ щиро вдячний усім учасникам за змістовні доповіді та висловлює сподівання на поглиблення подальшої науково-практичної діяльності зі Східноєвропейським національним університетом ім. Лесі Українки.


Участь завідувача кафедри ЕБФР Москалюк Надії Богданівни у роботі першого загального з’їзду TISC

Перший загальний з’їзд TISC

22 травня 2019 року у м. Києві відбулася конференція «Перший загальний з’їзд TISC» – захід, спрямований на створення та розвиток Центрів підтримки технологій та інновацій (Technology and Innovation Support Center – TISC). Даний проект реалізується в рамках політики Міністерства освіти і науки України у сфері інноваційної діяльності й трансферу технологій та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у сфері інтелектуальної власності. Розбудова мережі Центрів підтримки технологій та інновацій в Україні координується Національним офісом інтелектуальної власності (HOIB) при сприянні Всесвітньої організації інтелектуальної власності.
Серед запрошених учасників була представниця Тернопільського національного економічного університету – завідувач кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, кандидат юридичних наук, доцент МОСКАЛЮК Надія Богданівна. За результатами конференції досягнуто домовленостей щодо відкриття TISC на базі ТНЕУ, що значно спрятиме зміцненню інноваційної складової в роботі нашого університету, ефективному використанню інтелектуального потенціалу, забезпеченню сучасних методів управління діяльністю у сфері інтелектуальної власності, розвитку академічної мобільності учасників освітнього процесу та трансферу технологій.


БЕЗПЕКА БІЗНЕСУ – 2019: ТЕНДЕНЦІЇ, ПОКАЗОВІ КЕЙСИ, ГОТОВІ РІШЕННЯ

БЕЗПЕКА БІЗНЕСУ – 2019:
ТЕНДЕНЦІЇ, ПОКАЗОВІ КЕЙСИ,
ГОТОВІ РІШЕННЯ.

14 травня у м. Київ к.е.н, доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань юридичного факультету ТНЕУ Карапетян Ольга Михайлівна взяла участь у практично-орієнтованому тренінгу, який охоплював спектр питань щодо формування та особливостей ведення бізнесу в умовах невизначеності, рейдерських активностей, аналізу поточної ситуації на прикладі реальних кейсів, імплементації фінансового моніторингу в роботу правоохоронних органів і наслідків для бізнесу. Окрім цього в рамках даного заходу було проведено бізнес-прогнози на 2019: які галузі піддаються кримінальному переслідуванню в 2019 р., та як вибори вплинуть на бізнес?
Щира подяка за організацію даного проекту адвокатському об’єднанню Juscutum та компанії «ЛІГА:ЗАКОН»


Участь Олійничук О.І. та Фаріон А.І. у Міжнародній науковій конференції "Актуальні питання управління відходами", яка відбулася 9-10 травня 2019 р. в Університеті Сілезії, м. Катовіце, Польща

Кандидати економічних наук, доценти кафедри економічної безпеки та фінансової безпеки ТНЕУ Олійничук О.І. та Фаріон А.І. взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Актуальні питання управління відходами», яка відбулася 9-10 травня 2019 р. в Університеті Сілезії, м. Катовіце, Польща. Представниці ТНЕУ мали можливість презентувати свої доповіді в рамках тематики конференції, поспілкуватися з іноземними колегами, а також окреслити перспективи співпраці між освітніми закладами.


Профорієнтаційний прорив ЮФ ТНЕУ

15 травня 2019 р. юридичний факультет Тернопільського національного економічного університету щиро вітав вихованців Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з військовою та фізичною підготовкою» (м. Збараж, Тернопільська область). Під час зустрічі курсанти мали можливість ознайомитися із навчальним процесом у закладі вищої освіти, відвідати спеціалізовані аудиторії (зал судових засідань, криміналістичну лабораторію), поспілкуватися з деканом Сергієм Володимировичем БАНАХОМ, завідувачами та викладачами кафедр, і зокрема керівником кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Надією Богданівною МОСКАЛЮК, взяти учать у тренінгу від Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, отримати фаховий майстер-клас «Перевірка на детекторі брехні», перевірити свою майстерність у тирі, а також ознайомитися із здобутками студентів юридичного факультету ТНЕУ. Даний профорієнтаційний захід сприяє налагодженню тісної співпраці між навчальними закладами на шляху якісної підготовки майбутніх висококваліфікованих фахівців у галузі права та правоохоронної діяльності.


Запрошуємо до участі у колективній монографії "Економічна безпека та фінансові розслідування: концепти, прагматика, інструментарій забезпечення"

Запрошуємо Вас взяти участь у написанні колективної монографії: «ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА ТА ФІНАНСОВІ РОЗСЛІДУВАННЯ: КОНЦЕПТИ, ПРАГМАТИКА, ІНСТРУМЕНТАРІЙ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ», що включає наступні розділи: РОЗДІЛ 1. Економічна безпека держави: детермінанти та механізми зміцнення.

РОЗДІЛ 2. Безпека господарюючих суб’єктів: теоретична площина та практичний вимір.

РОЗДІЛ 3. Нормативно-правовий базис системи економічної безпеки.

РОЗДІЛ 4. Фінансові розслідування у контексті економічної безпеки держави.

РОЗДІЛ 5. Інституційні, організаційні та процесуальні аспекти здійснення фінансових розслідувань.

До участі у написанні запрошуються науковці (в тому числі й аспіранти) та практики. Для авторів без наукового ступеня – обов’язкове подання скан-копії рецензії доктора наук із відповідним завіренням його підпису, що засвідчує належний науковий рівень та практичну цінність матеріалів, поданих до друку. Згідно із Порядком присудження наукових ступенів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України 24.07.2013 р. №567, монографії належать до опублікованих праць, які відображають основні наукові результати дисертації з відповідної галузі науки. Монографії буде присвоєно Міжнародний стандартний номер (ISBN), а також передбачається обов’язкова розсилка її примірників відповідно до встановленого списку. Наукова праця буде розміщена в репозитаріях DSpace, Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського та ідентифікуватися пошуковою системою «Google Scholar».

Інформаційний лист_колективна монографія ЕБФР_end.

lisence agreement ukr

Онлайн реєстрація для участі https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScb8ogWjqRIXqJgFxA4_SzbYC_hrl8kucU_I27lpQTDFZCkEA/viewform


Відбулася зустріч представників Головного управління Національної поліції в Тернопільській області із студентами юридичного факультету ТНЕУ

24 квітня відбулася зустріч представників Головного управління Національної поліції в Тернопільській області із студентами юридичного факультету ТНЕУ, в рамках якої відбулася презентація вакантних посад у правоохоронному органі. Фахівці виявили суттєвий інтерес до освітніх програм «Право», «Правоохоронна діяльність», тому наші студенти та випускники мають реальну можливість працевлаштування за спеціальністю.
Адміністрація ЮФ ТНЕУ щиро вдячна працівникам кадрової служби Головного управління Національної поліції в Тернопільській області за проявлену зацікавленість і сподівається на подальшу плідну співпрацю.


Вітаємо Шмигельську Юлію з отриманням диплома ІІІ ступеня за результатами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Цивільний захист» !!!

Вітаємо студентку юридичного факультету ТНЕУ Шмигельську Юлію з отриманням Диплома ІІІ ступеня за результатами підсумкової науково-практичної конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Цивільний захист», яка відбулася 10-11 квітня 2019 року на базі Національного університету цивільного захисту України (м. Харків), а також її наукового керівника – к.е.н., доцента кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Ірину Ігорівну Білоус!
Бажаємо нових перемог та подальших успіхів!


Вітаємо студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність» освітньої програми "Економічна безпека та фінансові розслідування" ЮФ ТНЕУ Андреєву Катерину та Невідомського Олексія з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціалізації «Фінансова безпека»!!!

Вітаємо студентів спеціальності «Правоохоронна діяльність» освітньої програми «Економічна безпека та фінансові розслідування» ЮФ ТНЕУ Андреєву Катерину та Невідомського Олексія з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціалізації «Фінансова безпека» , які здобули дипломи lll ступеня, що відбувся у Черкаському ННІ Університету банківської справи.


Відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід»

5-6 квітня 2019 року на базі Юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід». Юридичний факультет вітав 11 делегацій з різних країн світу, де академічна спільнота разом із зарубіжними колегами мала нагоду поспілкуватися під час дискусійних платформ та майстер-класів. Колективом кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань було організовано та проведено дискусійну платформу на тему: «Культура формування академічної доброчесності: правові засади, пріоритети дотримання та поширення у науковому середовищі». На панельних платформах обговорювався ряд важливих дискусійних питань щодо імплементації академічної доброчесності у наукове середовище, особливостей національної практики та реєстрації авторського права в Україні, самозахисту авторських прав в інтернет-середовищі, проблем плагіату та самоплагіату у наукових роботах, інтерактивних технологій викладання у сучасному освітньому просторі. Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань висловлює щиру подяку всім учасникам круглого столу за жваві дискусії й інтерес до заходу, а доповідачам – за цікаві й змістовні доповіді.


Вітаємо Вікторію Наталіч та Андрія Гнатіва з здобуттям другого місця Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з "Управління фінансово-економічною безпекою" !!!

Щирі вітання студентам магістерської програми «Управління фінансово-економічною безпекою» ТНЕУ Вікторії Наталіч та Андрію Гнатіву — переможцям фінального туру Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за вищевказаною спеціальністю, які здобули 2 місце, а також їхньому науковому керівнику — к.е.н., доценту кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Ользі Вікторівні Баранецькій!!!


Вітаємо студента юридичного факультету ТНЕУ Боду Назарія (ПР-31) із зайняттям II місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Інтелектуальна власність» !!!

29 березня на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася науково-практична конференція за підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Інтелектуальна власність».

Конкурсну галузеву комісію Всеукраїнського конкурсу представили видатні вчені української правової науки, що приїхали з різних регіонів України: Києва, Вінниці, Харкова, Тернополя, Сум, Львова, Черкас.

Вітаємо студента  юридичного факультету ТНЕУ  Боду Назарія (ПР-31) із зайняттям  II місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Інтелектуальна власність».

Вітаємо Назара із призовим місцем, бажаємо і надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи нові грані .


Вітаємо Васильчишин Олександру Богданівну з присвоєнням наукового ступеня - доктора економічних наук!!!

Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань вітає колегу Васильчишин Олександру Богданівну з присвоєнням наукового ступеня — доктора економічних наук. Бажаємо невичерпного творчого натхнення та подальших звершень на науковій ниві.


Участь науковців ЮФ ТНЕУ у ІІ Зимовій школі УАДО "Європейські індикатори якості освітніх досліджень"

Впродовж 23-28 січня 2019 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини  проведена ІІ Зимова школа УАДО «Європейські індикатори якості освітніх досліджень». Учасниками Школи були 27 науковців, які репрезентували 21 заклад вищої освіти з усіх регіонів України. Участь у проекті також взяла к.е.н., доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Фаріон Антоніна Іванівна.

На урочистому відкритті школи привітали учасників перший проректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проф. Андрій Гедзик, президент УАДО проф. Світлана Щудло, головний науковий співробітник НАПН України Сергій Курбатов, який зачитав вітання від президента НАПНУ академіка Василя Кременя, менеджер проектів Національного Еразмус+ офісу в Україні
Петро Крайнік. ІІ Зимова школа Української асоціації дослідників освіти проводилася в рамках проекту УАДО “Європейські індикатори якості освітніх досліджень для розширення можливостей освітян в Україні” (№ 587032-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO- SUPPA) що співфінансується Програмою Erasmus+ Європейського Союзу.

Лекторами   увага була зосереджена на таких актуальних питаннях: університетські рейтинги як механізм інтеграції української вищої освіти до Європейського простору вищої освіти; сучасні стандарти академічного письма для молодих дослідників: передові практики європейських університетів та видавництв; успішне написання грантових пропозицій (Європейський вимір); академічна доброчесність: найкращі практики університетів ЄС для українських закладів вищої освіти; якісні педагогічні дослідження: наративний підхід; емпіричні методи освітніх досліджень: уроки з проведення TALIS в Україні; огляд і структура баз даних міжнародних досліджень (TIMSS, PIRLS, ICCS, TEDS-M, ICILS, SITES, PISA, TALIS, PIAAC); концептуальна основа та міжнародні практики; міжнародні наукометричні бази даних як платформи для представлення наукових здобутків. Щира подяка організаторам заходу за цікавий та насичений захід, вдале поєднання науково – теоретичної і практичної частини.


Доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Фаріон Антоніна Іванівна прийняла участь у міжнародному проекті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IV: комунікаційні стратегії та відносини університет-школа»

Впродовж 8 жовтня по 2 листопада 2018 року к.е.н., доцент кафедри економічної  безпеки та фінансових розслідувань  Фаріон Антоніна Іванівна прийняла участь у міжнародному проекті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза IV: комунікаційні стратегії та відносини університет-школа».

Захід було організовано за участю факультету «Вільних мистецтв і наук» («Artes Liberales») Варшавського університету, фонду «Інститут «Artes Liberales» (Варшава, Польща) у співпраці зі Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України та Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики».

Участь у програмі передбачала інтенсивні тренінгові навчання із впровадження сучасних комунікаційних технологій в практику української вищої школи, індивідуальних консультацій з представниками академічного менеджменту, органів державного управління та фондів  на базі двох провідних ЗВО Польщі: Варшавського університету та Ягелонського університету в Кракові, підготовку та презентацію мікропроектів перед експертною групою, до складу якої увійшли генеральний директор Директорату вищої освіти Олег Шаров, декан факультету «Artes Liberales» Варшавського університету Роберт Сухарський та керівник проекту Тарас Фініков.

 


Візит у Верховну Раду України, Конституційний Суд України та Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду

9 листопада 2018 року уже традиційно студенти юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету разом із учнями, які є активними учасниками співпраці ЮФ ТНЕУ зі школами міста та області, відвідали Верховну Раду України, Конституційний Суд України та Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду.
У Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду студенти та учні ознайомилися з діяльністю структурних підрозділів суду, побачили, як відбувається автоматизований розподіл справ у суді, поспілкувалися із суддею Верховного Суду Тетяною Геннадіївною Стрелець, яка розповіла про навантаження суддів та особливості роботи офісу судді.
Зі студентами та учнями зустрівся і голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Іванович Смокович та секретар судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян Надія Андріївна Данилевич.
Студенти та учні відвідали великий конференц-зал, зали судових засідань, оглянули музейну експозицію.
Під час відвідин Конституційного Суду України студенти та учні ознайомились із засадами діяльності Суду, оглянули експонати музею, подаровані органами конституційної юрисдикції зарубіжних країн, міжнародними та вітчизняними організаціями, відвідали Залу засідань Великої палати Суду. Для слухачів було проведено фахову бесіду зі спеціалістами Суду щодо питань діяльності та особливостей конституційної юрисдикції.
На згадку про екскурсію учасникам було подаровано комплект юридичної літератури.
Під час екскурсії до Верховної Ради України особливо вразила картина Олексія Кулакова «Державотворення», яка відображає історичний день 24 серпня 1991 року, коли депутати проголосували за незалежність нашої країни.
Студенти та учні побачили національну реліквію – державний прапор, який народні депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року.
Також учасники екскурсії побувати на балконі, звідки видно робочі місця народних депутатів, відвідали знамениті «кулуари» Верховної Ради.
Під час відвідин Верховної Ради України присутні мали можливість поспілкуватись з випускником нашого факультету, народним депутатом Тарасом Юриком щодо питань, пов’язаних з проведенням реформ в освіті, медицині, а також правил розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією в Україні.
Студенти та учні отримали неймовірні враження та позитивні емоції. Без сумніву, такі навчальні візити сприяють всебічному уявленню про державний механізм України, а також надихають студентів професійно зростати.


Тренінг "Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора": цікаво, доступно та доречно

Тренінг «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора»: цікаво, доступно та доречно.
Щиро вдячні тренерці Вікторії Талашкевич (м. Кропивницький), яка в доступній формі роз’яснила всі тонкощі підготовки та подання грантових заявок. Також завідувач кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, к.ю.н., доцент Н.Б. Москалюк та к.е.н., доцент О.І. Олійничук мали можливість ознайомитись із відкритими конкурсами на гранти та проекти ЄС, презентованими членами делегації Представництва ЄС в Україні.


Відбулося відкриття Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ

Одинадцятого жовтня у Тернопільському національному економічному університеті за ініціативи проректора з науково педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) Оксани Миронівни Десятнюк в рамках проведення фокус-групи: право, економіка, міжнародні відносини відбулося відкриття Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ.
Участь у відкритті взяли заступник декана Юридичного факультету ТНЕУ доц. Слома В.М., начальник відділу міжнародних зв’язків ТНЕУ доц. Коруц У.З., керівник Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ доц. Вівчар О.І., консультант з інформаційно-аналітичних та правових питань центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ доц. Чудик Н.О., доц. Кравчук М.Ю.
Вівчар О.І. здійснила презентацію Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ, де окреслила мету функціонування, основні завдання, структуру та напрямки діяльності. А також зауважила, що на сьогоднішній день в умовах гібридної війни та тотального використання засобів масової інформації актуальності набуває співпраця держав щодо забезпечення міжнародної безпеки.
Метою функціонування Центру є організація наукової, інформаційно-пошукової, аналітичної та освітньої діяльності викладачів, студентів, аспірантів Університету у сфері міжнародної безпеки та співробітництва.
Діяльність Центру передбачає співпрацю з українськими та закордонними науковими установами, дослідницькими та експертними центрами, освітніми та навчальними закладами, що займаються вивченням та дослідженням аналізу проблем міжнародної безпеки та багатостороннього співробітництва у сфері міжнародної безпеки.
Робота фокус-групи складалася з двох тематичних бінарних блоків, де з доповідями виступили начальник відділу міжнародних зв’язків ТНЕУ, доцент кафедри цивільного права та процесу ЮФ ТНЕУ, к.ю.н., доц. Коруц У.З. «Перевірка відповідності законодавства ЄС та складання таблиць відповідності. Окремі проекти Європейського Союзу в Україні»; доцент кафедри кримінального права та процесу ЮФ ТНЕУ, к.ю.н., доц. Кравчук М.Ю. «Вплив євроінтеграційних процесів на національну ідентичність»; керівник Центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ, доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ЮФ ТНЕУ, к.е.н., доц. Вівчар О.І. «Кіберзлочинність як основна загроза міжнародної безпеки держави»; консультант з інформаційно-аналітичних та правових питань центру міжнародної безпеки та співробітництва ТНЕУ, доцент кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права ЮФ ТНЕУ, к.ю.н., доц. Чудик Н.О. «Діяльність кіберполіції в Україні та міжнародна співпраця».


Студентам юридичного факультету ТНЕУ провели практичне заняття в ГУ ДФС Тернопільщини

     Тренінг щодо використання аналітичних систем ДФС в Україні відбувся сьогодні в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області для студентів освітньо-професійних програм «Економічна безпека та фінансові розслідування» і «Правоохоронна діяльність» в межах викладання дисципліни «Інформаційно-аналітичні технології». Третьокурсники та п’ятикурсники юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету мали можливість вперше переступити поріг обласного фіскального відомства та почути з уст працівників установи тонкощі використання аналітичних систем в повсякденній роботі.

     Зокрема, начальник відділу аналітики податкових ризиків управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем Валерій Горошко розповів про роботу податкового блоку, систему блокування ризиків.

     Захищеність від кібератак баз даних ДФС та електронні сервіси для платників проаналізував заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування баз даних та супроводження інформаційних систем управління інформаційних технологій Василь Тиш, який показав, як працює Електронний кабінет платника.

     Із ще одним сервісом для платників — сервісом «Пульс» Державної фіскальної служби України ознайомила присутніх старший державний інспектор управління обслуговування платників, к.е.н. Катерина Соколова, яка розповіла, що за телефоном 0800-501-007 (напрямок «4») є можливість цілодобово повідомляти щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДФС та її територіальних органів.

     На завершення студенти побували в Музеї податкової служби, де змогли побачити цікаві експонати та дізнатися з уст завідувача сектору комунікацій Наталії Сороки про історію створення податкової служби на Тернопіллі, а також поспілкувалися з першим заступником начальника Головного управління ДФС області Віталієм Думою і начальником оперативного управління ГУ ДФС Віктором Яцишином.


Відбулася посвята першокурсників спеціальності ПДЕБ!

14 вересня 2018 р. на юридичному факультеті ТНЕУ вібдулася посвята студентів-першокурсників групи ПДЕБ-11 (куратор — к.е.н., доцент Т.О. СЛІПЧЕНКО). За доброю традицією юридичного факультету дійство було надзвичайно цікавим, нестандартним і смачним ;). Наші першачки змогли продемонструвати свою ерудицію, командний дух і креативність. Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань щиро вітає групу ПДЕБ-11 у дружній університетській родині! Нехай студентські роки будуть яскравими, веселими та корисними, а щоденна дорога до знань стане початком великого шляху до успіху, хорошої роботи та кар’єрного зростання!


Участь Фаріон А. І. у роботі Міжнародної наукової конференції “Modernization, Westernization, and Democratization of Public Financial Management”

6-8 червня 2018 року доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань прийняла участь у роботі Міжнародної наукової конференції “Modernization, Westernization, and Democratization of Public Financial Management”, яка відбулася у стінах Червоного корпусу та на Економічному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Організаторами заходу вистули Бізнес школа Норд Університету (Nord University Business School), Київський національний університет імені Тараса Шевченка та співорганізаторами – Економічний Факультет КНУ ім. Тараса Шевченка і @The International Foundation for Social Adaptation. Під час роботи конференції, на секційному засіданні доцентом була презентована доповідь «Accountants Certification in Ukraine according to the international requirements.


Участь у VIII Міжнародній конференції “Advanced Computer Information Technologies”, ACIT’2018 (Республіка Чехія)

Упродовж 1-3 червня 2018 року, в університеті Південної Богемії у м. Чеське Будейовіце (Республіка Чехія) відбулася VIII Міжнародна конференція “Advanced Computer Information Technologies”, ACIT’2018. Участь у конференції взяли викладачі юридичного факультету ТНЕУ, а також доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Фаріон А.І. Співорганізаторами заходу виступили: Тернопільський національний економічний університет (Україна), Південночеський Університет (Чеська Республіка) та Технологічний університет м. Деггендорф (Німеччина). Участь у конференції взяли більше 100 осіб з України, Чехії, Німеччини, Австрії, Польщі, Індії, Ірану, Лівану, Лівії, Південної Кореї, Китаю. Відзначимо, що найчисельнішим було представництво з України. Робота конференції відбувалася в межах восьми секцій: Mathematical models of objects and processes; Computer network technologies; Specialized computer systems; Artificial intelligence systems; Software engineering; Computer and network security; Information and analytical support of economic activity; Internet of Things; IT Law: implementation problems and development prospects. Урамках наукового заходу також було проведено два семінари: “Computer Science and Information Technologies”, що відбувався у режимі Skype-зв’язку та “Smart Grid Pitch Session”. Всього було представлено чотири доповіді на пленарному засіданні, сорок шість доповідей в межах секційних засідань, дванадцять стендових та вісім виступів через Skype. Робоча мова конференції – англійська. Щорічна конференція молодих вчених та студентів “Advanced Computer Information Technologies” цьогоріч набула статусу міжнародної, що відкриває можливості для співпраці між університетами, налагодженні наукових контактів та розробці спільних проектів.


Доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань юридичного факультету Фаріон Антоніна Іванівна пройшла наукове стажування у Ягеллонському університеті

Доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань юридичного факультету Фаріон Антоніна Іванівна пройшла наукове стажування у Ягеллонському університеті( м. Краків). Програма стажування передбачала участь у практичних тренінгах, семінарах із конституційного права, цивільного права та із права інтелектуальної власності. Заняття проводилися викладачами факультету права та адміністрації Ягеллонського університету, які за сумісництвом є візитор- професорами Школи Польського та Європейського права Тернопільського національного економічного університету та практикуючими юристами. Міжнародне стажування- чудова можливість підвищити свій фаховий рівень викладання дисциплін на основі європейського досвіду.


Вітаємо ВІВЧАР ОКСАНУ ІВАНІВНУ з успішним захистом докторської дисертації!!!

Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ щиросердечно вітає свою дорогу колегу – ВІВЧАР ОКСАНУ ІВАНІВНУ з успішним захистом докторської дисертації та бажає подальшої реалізації всіх творчих і наукових задумів. Нехай ясним буде життєвий шлях, щасливою та здоровою родина, а дні, сповнені праці, будуть щедрими на людську шану!


Відбулося слухання результатів дисертаційного дослідження Тетяни Ігорівни Длугопольської

26.06.2018 року на кафедрі економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ відбулося слухання результатів дисертаційного дослідження Тетяни Ігорівни Длугопольської на актуальну тему «Фінансування соціальних видатків крізь призму забезпечення соціальної безпеки держави» (науковий керівник — д.е.н., проф. В. П. Мартинюк). Дисертантка представила висновки та пропозиції з досліджуваної тематики. Обговорення результатів дисертаційної роботи супроводжувалось жвавою дискусією та науковим діалогом. Як підсумок, дисертація Т. І. Длугопольської була рекомендована на розгляд міжкафедрального семінару.


Проведення соціологічного опитування жителів Колодненської ОТГ

Проведення соціологічного опитування жителів Колодненської ОТГ викладачами (кандидатами економічних наук, доцентами кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Карапетян О.М., Олійничук О.І.) та студентами юридичного факультету ТНЕУ в рамках налагодженої співпраці (24.06.2018 р.).


Відбулося засідання робочої групи по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності при Тернопільській облдержадміністрації

2 червня 2018 року відбулося чергове засідання робочої групи по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності при Тернопільській облдержадміністрації, на якому керівник кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань МОСКАЛЮК Надія Богданівна інформувала про перспективи створення Центру підтримки технологій та інновацій в ТНЕУ і його роль в доступі до знань патентної інформації та документації.


Вітаємо Вівчар Оксану Іванівну з обранням АКАДЕМІКОМ Академії економічних наук України!

Вітаємо Вівчар Оксану Іванівну з обранням АКАДЕМІКОМ Академії економічних наук України!

25 травня 2018 року у м. Харкові на Загальних зборах Президія Академії економічних наук України одноголосним таємним голосуванням обрала Академіком Академії доцента, кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету Вівчар Оксану Іванівну.
Колектив кафедри економічної безпеки і фінансових розслідувань ТНЕУ  щиро вітає Оксану Іванівну з таким вагомим визнанням та бажає їй наукового натхнення, віри в себе.


Відбулося відкрите заняття з участю керівника регіонального прес-офісу Приват Банку Жильцова Олександра Анатолійовича!

У рамках реалізації проекту юридичного факультету ТНЕУ з покращення навчального процесу через залучення висококваліфікованих фахівців сьогодні відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Фінансова безпека» (керівник — к.е.н., доцент Баранецька Ольга Вікторівна), під час якого студенти 4 курсу факультету фінансів і викладачі кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань мали можливість почути цікаву інформацію щодо забезпечення банківської безпеки від керівника регіонального прес-офісу Приват Банку Жильцова Олександра Анатолійовича, а також отримати вичерпні відповіді на поставлені запитання. Дякуємо за фахову доповідь нашому гостю та сподіваємося на подальшу співпрацю.


Відбулася відкрита лекція з дисципліни «Податкове право»

27 квітня 2018 р., відбулася відкрита лекція з дисципліни «Податкове право» під керівництвом к.е.н., доц. Олійничук О.І. для студентів-правознавців третього курсу юридичного факультету ТНЕУ за участю фахівця з багаторічним досвідом роботи у сфері протидії податковим злочинам — начальника слідчого управління фінансовихрозслідувань ГУ ДФС України в Тернопільській області БУЦЯ Олега Омеляновича.

Усі присутні мали можливість почути доповідь спеціаліста щодо ефективності роботи даного правоохоронного органу, її практичніта проблематичні аспекти, а також поставити запитання, які виникли в ході розмови. Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, а також студенти висловлюють щиру вдячність БУЦЮ Олегу Омеляновичу за участь у навчальному процесі та сподівання на подальшу плідну співпрацю у напрямі якісної підготовки майбутніх фахівців!


Участь Москалюк Надії Богданівни в навчальному семінарі з питань створення в Україні мережі Центрів підтримки технологій та інновацій

Саме в даний час керівник кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань МОСКАЛЮК Надія Богданівна як єдиний делегат від Тернопільського національного економічного університету бере участь у навчальному семінарі з питань створення в Україні мережі Центрів підтримки технологій та інновацій, що проводиться у м. Києві Міністерством економічного розвитку і торгівлі спільно із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ).


Вітаємо ВАСИЛЕВСЬКОГО Романа з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Цивільний захист» !!!

28 березня 2018 року на базі Національного університету цивільного захисту України відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Цивільний захист», в якому за результатами незалежного оцінювання ВАСИЛЕВСЬКИЙ Роман (студент Тернопільського національного економічного університету, вихованець кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань) здобув диплом І ступеня. Науковий керіник — к.е.н., доцент ФАРІОН Антоніна Іванівна. Щиро вітаємо наших переможців!!!


Відбулося чергове засідання робочої групи по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності при Тернопільській облдержадміністрації

27 березня 2018 року відбулося чергове засідання робочої групи по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності при Тернопільській облдержадміністрації, на якому виступила керівник кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету, к.ю.н., доцент МОСКАЛЮК Надія Богданівна із доповіддю про організацію роботи щодо проведення науково-просвітницьких заходів у сфері інтелектуальної власності з метою покращення правової культури жителів області.


Вітаємо Гарач Каріну з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності "Управління фінансово-економічною безпекою"!!!

22 березня 2018 року на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління фінансово-економічною безпекою». На розгляд конкурсної комісії було подано більше 60 студентських наукових робіт із вищих навчальних закладів усіх регіонів України. Конкурсна комісія на підставі рецензування та відкритого обговорення прийняла рішення щодо відзначення 21 кращої роботи, автори яких представили свої наукові доповіді та захистили роботи під час підсумкової науково-практичної конференції. Вітаємо студенток магістратури «Управління фінансово-економічною безпекою» юридичного факультету ТНЕУ: Гарач Каріну, яка здобула диплом І ступеня (науковий керівник — к.е.н., доцент Баранецька Ольга Вікторівна), та Гавришко Валентину, яку відзначено почесною грамотою (науковий керівник — к.е.н., доцент Олійничук Олександра Іванівна)!


Вітаємо Швець Яну з перемогою на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з інтелектуальної власності!!!

22 березня 2018 року на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з інтелектуальної власності. Конкурсну галузеву конкурсну комісію представили видатні вчені української правової науки, що приїхали з різних регіонів України, зокрема керівник кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Тернопільського національного економічного університету, к.ю.н., доцент Москалюк Надія Богданівна.
На підсумкові науково-практичній конференції виступило 17 студентів із 16 навчальних закладів, в тому числі студентка юридичного факультету ТНЕУ Швець Яна, яка представила результати наукової праці у співавторстві із студентом Дохватом Богданом під керівництвом к.ю.н., доцента Зайцевої-Калаур Інни В’ячеславівни. У фінальному етапі змагань Швець Яна продемонструвала глибокі знання із досліджуваної теми, а тому здобула диплом ІІ ступеня, з чим вітаємо її та наукового наставника!


Проведено відкритий регіональний турнір із судових дебатів

Представники кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань юридичного факультету ТНЕУ і, зокрема, її керівник — к.ю.н., доцент МОСКАЛЮК Надія Богданівна, взяли активну участь в організації та проведенні регіонального турніру із судових дебатів між учнями-старшокласниками та студентами коледжів Тернопільської області.


Участь начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області БУЦЯ Олега Омеляновича роботі у круглого столу на тему: «Фінансові розслідування у контексті зміцнення фіскальної безпеки держави»

Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань юридичного факультету ТНЕУ висловлює щиру вдячність начальнику слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області БУЦЮ Олегу Омеляновичу за участь у круглому столі на тему: «Фінансові розслідування у контексті зміцнення фіскальної безпеки держави» та актуальну й фахову доповідь «Розслідування кримінальних проваджень слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС У Тернопільській області», який відбувся 2 березня 2018 року, і сподівається на подальшу плідну співпрацю!


Відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: «Фінансові розслідування у контексті зміцнення фіскальної безпеки держави»

Сьогодні, 2 березня 2018 р., за сприяння ректора, доктора економічних наук, професора Крисоватого Андрія Ігоровича у стінах Тернопільського національного економічного університету відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: «Фінансові розслідування у контексті зміцнення фіскальної безпеки держави».
Організаторами круглого столу виступили кафедра економічної безпеки та фінансових розслідувань юридичного факультету, а також кафедра податків та фіскальної політики факультету фінансів.
Участь у круглому столі взяли професорсько-викладацький склад, докторанти, аспіранти, студенти юридичного факультету, факультету фінансів, коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ та представники Університету Державної фіскальної служби України (м. Ірпінь), Головного управління ДФС у Тернопільській області, Тернопільської міської ради, Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області.
Модератором заходу виступив завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, канд. екон. наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович.
До учасників круглого столу з вітальними словами звернулися проректор з наукової роботи ТНЕУ, д-р екон. наук, професор Задорожний Зеновій-Михайло Васильович; заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Лопатинська Надія Михайлівна; заступник міського голови м. Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради Остапчук Вікторія Олександрівна; декан юридичного факультету ТНЕУ, канд. юрид. наук, доцент Банах Сергій Володимирович; заступник декана факультету фінансів, канд. екон. наук, доцент Маршалок Тарас Ярославович, заступник начальника Управління – начальник відділу контролю в органах влади, оборони, правоохоронних органах та за місцевими бюджетами Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області Снігур Роман Михайлович; директор ТОВ «Аудиторсько-консультаційна фірма «ОРІЄНТИР-Т» Тарас Василь Михайлович.
Із змістовними та цікавими доповідями виступили:
— директор Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи Університету Державної фіскальної служби України, д-р. екон. наук, професор Швабій Костянтин Іванович (Аналітичне та кадрове забезпечення процесу фінансових розслідувань);
— начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області Буць Олег Омелянович (Розслідування кримінальних проваджень слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС У Тернопільській області);
— завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, канд. екон. наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович (Перспективи організації фінансового контролю в контексті фіскальної безпеки України);
— доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ, канд. екон. наук, доцент Ніпіаліді Ольга Юріївна (Перспективи створення служби фінансових розслідувань в Україні);
— докторант кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, канд. екон. наук, доцент Васильчишин Олександра Богданівна (Вплив криптовалют на монетарну політику та фінансову безпеку держави);
— доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ, канд. екон. наук Баранецька Ольга Вікторівна (Особливості та проблеми забезпечення фіскальної безпеки України в умовах фінансово-економічних дисбалансів).
Захід відбувся у теплій, дружній та невимушеній атмосфері. Доповіді викликали жваву полеміку серед учасників.
Результати наукових дискусій підсумували завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, канд. екон. наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович та в.о. завідувача кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, канд. юрид. наук, доцент Москалюк Надія Богданівна, висловили сподівання на майбутню плідну співпрацю між кафедрами та вручили сертифікати учасникам круглого столу.


Відбудеться Всеукраїнський круглий стіл "Фінансові розслідування у контексті зміцнення фіскальної безпеки держави"

2 березня 2018 року о 10 год.  за участі науковців та практиків відбудеться Всеукраїнський круглий стіл на тему «Фінансові розслідування у контексті зміцнення фіскальної безпеки держави». Організаторами заходу є кафедра податків та фіскальної політики і кафедра економічної безпеки та фінансових розслідувань. Місце проведення зал засідань вченої ради ТНЕУ.

Запрошуються всі бажаючі.

ПРОГРАМА КС 2018+


Участь у Міжнародній конференції “Глобальна і регіональна безпека в умовах гібридних війн”

23 лютого 2018 року на базі Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника відбулася Міжнародна конференція “Глобальна і регіональна безпека в умовах гібридних війн”, яка присвячена обговоренню суті, сфери та характеристик гібридної війни, особливостей гібридних війн минулого і сучасності, ролі та діяльності НАТО в контексті гібридних загроз, стану і перспектив співпраці України і НАТО в умовах російської агресії. Організаторами даного заходу виступили: Центр інформації та документації НАТО – Представництво НАТО в Україні; Посольство Литовської Республіки в Україні; Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України; Тернопільський національний економічний університет (юридичний факультет); Громадська організація “Центр політичного моніторингу” та інші. В цілому, міжнародна конференція включала чотири сесії. Другу сесію розпочала спікер – доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, доцент, кандидат економічних наук, член-кореспондент Академії економічних наук України ВІВЧАР Оксана Іванівна з доповіддю на тему: “Кіберзлочинність як новітній виклик економічній безпеці підприємств: соціогуманітарні контексти”, що є надзвичайно важливою проблематикою країни в умовах інформаційної війни. Юридичний факультет ТНЕУ щиро вдячний за запрошення та сподівається на подальшу плідну співпрацю з організаторами даного заходу.


Вітаємо Вівчар Оксану Іванівну з нагородженням міжнародним “Орденом Королеви Анни “Честь Вітчизни”!!!

   На Урочистій церемонії Міжнародної асамблеї ділових кіл, присвяченій 1000-літтю народження королеви Анни Ярославни – Князівни Київської, Королеви Франції, у Державній резиденції Президента України (м. Київ) Рада експертів нагородила кандидата економічних наук, доцента, члена-кореспондента Академії економічних наук України ВІВЧАР ОКСАНУ ІВАНІВНУ міжнародним “Орденом Королеви Анни “Честь Вітчизни”. 
Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань щиро вітає свою колегу та бажає творчої наснаги і віри в себе!


Фахове інтерв'ю з питань протидії шахрайству у сфері інтелектуальної власності

Фахове інтерв’ю з питань протидії шахрайству у сфері інтелектуальної власності МОСКАЛЮК Надії Богданівни, к.ю.н., доцента кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, на місцевому телебаченні.

https://www.youtube.com/watch?v=JF1XXT2GKw8&feature=player_embedded

 


Відбулася зустріч студентів та викладачів юридичного факультету з радником директора Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, кандидатом юридичних наук, доцентом Григорієм Костянтиновичем Дорожко.

     13 грудня в рамках тижня права, за ініціативи кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, відбулася зустріч студентів та викладачів юридичного факультету з радником директора Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, кандидатом юридичних наук, доцентом та дуже цікавою і харизматичною особистістю Григорієм Костянтиновичем Дорожко.

     Відкрита лекція на тему: «Інтелектуальна власність крізь призму евристики» була надзвичайно цікавою, так як об’єднала окремі аспекти активізації творчого мислення з питаннями правового захисту інтелектуальної власності. Роздуми щодо визначення мети, необхідності правильної постановки проблеми, пошуку різноманітних шляхів її вирішення не залишили байдужими ні студентів, ні викладачів.


Семінар "Ризики шахрайства. Запобігання та протидія легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення як складова державного регулювання національної безпеки"

Саме зараз к.ю.н., доцент кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань МОСКАЛЮК Надія Богданівна доповідає на тему «Ризики шахрайства. Запобігання та протидія легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення як складова державного регулювання національної безпеки» відповідно до тематичного короткотермінового семінару для працівників Західного офісу Держаудитслужби (6-8 грудня 2017 р.).


Побудова ефективної системи підготовки фахівців з фінансової безпеки держави

     27 жовтня 2017 року в.о. завідувача кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ, к.ю.н., доцент Москалюк Надія Богданівна взяла участь у засіданні Міжнародного круглого столу «Побудова ефективної системи підготовки фахівців з фінансової безпеки держави», який відбувся в Університеті державної фіскальної служби.

     Учасниками заходу були міжнародні експерти, представники правоохоронних органів, бізнес-спільнота, учені та громадськість. Під час зустрічі присутні обговорювали актуальні питання щодо стандартів, правових основ та очікувань держави і бізнесу від процесу підготовки фахівців з фінансової безпеки.

     У результаті обговорення напрямів побудови ефективної системи підготовки фахівців з фінансової безпеки держави учасниками Міжнародного круглого столу були сформульовані чіткі пропозиції, що направлені урядовим і парламентським установам, задіяним у проведенні реформ інституційного забезпечення фінансової безпеки держави.


Вітаємо Вівчар Оксану Іванівну з присудженням відзнаки "Науковець року"!!!

НАГОРОДА ЗНАЙШЛА ДОСТОЙНОГО!!!

     З нагоди 20-ти річчя юридичного факультету ТНЕУ почесними відзнаками було нагороджено к.е.н., доцента ВІВЧАР ОКСАНУ ІВАНІВНУ, яка перемогла у номінації «НАУКОВЕЦЬ РОКУ». Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань щиро вітає свою колегу та бажає здоров’я, творчого натхнення і подальших здобутків на науковій ниві.


Зустріч з директором Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України – Лопушанським Тарасом Васильовичем

     28 вересня студенти та викладачі юридичного факультету ТНЕУ мали нагоду поспілкуватись з директором Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України – Лопушанським Тарасом Васильовичем і головним спеціалістом – Охримович Мар’яною Михайлівною.

     Зустріч була організована працівниками кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань і, зокрема, в.о. завідувача кафедри Москалюк Надією Богданівною. Гості поділились цікавою інформацією про діяльність правоохоронного органу, а також запрошували студентів брати участь у співбесідах з приводу працевлаштування в НАБУ. В кінці зустрічі учасники висловили бажання та готовність до тісної співпраці між Тернопільським національним економічним університетом та Львівським територіальним управлінням Національного антикорупційного бюро України.


Представники Юридичного факультету ТНЕУ прийняли участь у святкуванні 920-річчя Теребовлі

9 липня 2017 року  представники Юридичного факультету ТНЕУ  — Валентина Слома та Надія Москалюк прийняли участь у святкуванні 920-річчя Теребовлі. Ними було передано меру міста Сергію Поперечному Подяку від ректора Тернопільського національного економічного університету за ефективну та плідну співпрацю з колективом Юридичного факультету.
Нагадаємо, що 30 червня 2017 року між Теребовлянською громадою та Тернопільським національним економічним університетом було підписано Меморандум про співпрацю, на продовження якого будуть закладені різнопланові договірні відносини між Сторонами. Переконані, що не лише ділові, а й дружні відносини поєднають представників Теребовлянської громади із професорсько-викладацьким складом Юридичного факультету ТНЕУ.


Вітаємо ЧМЕЛЮКА Василя Васильовича!

Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань вітає з Днем народження ЧМЕЛЮКА Василя Васильовича – начальника факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Університету державної фіскальної служби України, кандидата юридичних наук і просто хорошу людину!

 

Вас з Днем народження щиро вітаємо,

Щасливої долі й здоров’я бажаємо,

У справах успіхів і процвітання,

І щоб збувались усі побажання!


Зустріч студентів і викладачів юридичного факультету ТНЕУ з тренером зі східних єдиноборств – Гнатишиним Віталієм Івановичем

26 травня відбулась зустріч студентів і викладачів юридичного факультету ТНЕУ з тренером зі східних єдиноборств – Гнатишиним Віталієм Івановичем та його вихованцем, яка була організована деканом юридичного факультету, к.ю.н., доц. Банахом Сергієм Володимировичем і в.о. завідувача кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань, к.ю.н., доц. Москалюк Надією Богданівною. Спортсмени продемонстрували основні прийоми дзю-до, самбо, джиу-джитсу. Майстерність виконавців викликала увагу та захоплення всіх присутніх, а тому учасники зустрічі домовились про активну співпрацю та залучення студентів до вивчення різних видів боротьби.


Вітаємо доцента Вівчар О. І. з обранням членом-кореспондентом Академії економічних наук України!

12 травня 2017 року  на черговому засіданні Академії економічних наук України новим членом-кореспондентом Академії обрано к.е.н., доцента кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ Вівчар Оксану Іванівну.

Колектив кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань щиро вітає Оксану Іванівну з високим визнанням та бажає їй подальших здобутків та наукового натхнення.


Участь у конференції «Фінансові розслідування: імплементація європейського досвіду в Україні»

Доценти кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань ТНЕУ на чолі з в.о. завідувача, к.ю.н., доцентом Москалюк Н. Б. взяли безпосередню участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції: «Фінансові розслідування: імплементація європейського досвіду в Україні», яка відбулася 19 травня на базі Університету Державної фіскальної служби України. Учасники конференції зібрались, аби обговорити концепцію підготовки фахівців у сфері фінансових розслідувань. Така структура у майбутньому має замінити Податкову поліцію та займатиметься боротьбою з економічною злочинністю. Серед високоповажних гостей були: Мирослав Продан – в.о. Голови Державної фіскальної служби України; Павло Пашко – ректор Університету ДФС України, доктор економічних наук, професор; Володимир Мацюк – перший заступник начальника Головного оперативного управління ДФС України; старші офіцери Академії Фінансової Гвардії Італії: Джузеппе Лопез, Мікелє Кучіт; Василь Чмелюк – начальник факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції, к.ю.н.; Віктор Білоус – доктор юридичних наук, професор, професор кафедри фінансового права ННІ права Університету ДФС України; Філ Дейвіс – офіцер зв’язку Податкової та митної служби Її Величності при Посольстві Великої Британії в Україні; Юрій Крутий – спеціальний агент Управління міжнародних операцій, Департамент спеціальних розслідувань Служби внутрішніх доходів США; Джованні Д’Алашіо – офіцер зв’язку правоохоронних органів Італії при Посольстві Італійської Республіки в Україні; Мераб Гамкрелідзе – заступник директора Слідчого департаменту Слідчої служби Міністерства фінансів Грузії; Тенгіз Саржвеладзе – начальник управління Аджарія-Гурія Слідчої Служби Міністерства фінансів Грузії; Володимир Шпачук – заступник начальника першого управління, Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю Республіки Білорусь; Михайло Литвин – начальник відділу процесуального контролю організаційно-інспекторського управління Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю Республіки Білорусь та інші.
В цілому, науково-практична конференція пройшла динамічно, в робочій атмосфері. Представники кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань мали змогу поспілкуватись із колегами щодо питань якісної підготовки майбутніх фахівців із фінансових розслідувань. Учасники конференції щиро вдячні організаторам науково-практичного заходу за запрошення та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.


Зустріч з проф. Лібором Досталеком

19 травня 2017 року на Юридичному факультеті ТНЕУ відбулась зустріч з представником Університету Південної Богеміі (Чеська Республіка) проф. Лібором Досталеком. В рамках зустрічі обговорювалися питання забезпечення кібербезпеки, ІТ права, інформаційної безпеки в Україні та ЄС, а також можливі шляхи співпраці в рамках підписаного меморандуму між університетами.


ВІТАЄМО!!! Студентку Юридичного факультету КОВТУН НАДІЮ з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з інтелектуальної власності

ВІТАЄМО!!!

Студентку Юридичного факультету КОВТУН НАДІЮ з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з інтелектуальної власності.
Другий етап конкурсу відбувався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.. Робота Надії пройшла попередній відбір, і на публічному захисті вона блискуче захистила результати дослідження на тему: «Медіація в системі захисту прав інтелектуальної власності».
Науковий керівник: доцент, кандидат юридичних наук, в.о. завідувача кафедри економічної безпеки та фінансових розслідувань Москалюк Надія Богданівна.
Колектив кафедри щиро вітає переможницю та наукового керівника та бажає їм натхнення для майбутніх звершень та побільше майбутніх перемог!!!

Відбувся науково-практичний семінар на тему " ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ВІД РОЗРОБКИ ДО КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЇ"

9 грудня 2016 року кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності провела науково-практичний семінар на тему » ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ВІД РОЗРОБКИ ДО КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЇ».Доповідачем виступив регіональний координатор громадянської мережі «ОПОРА», патентний повірений Андрій Миколайович Мартишко ( Andriy Martyshko ).
В ході проведення семінару було розглянуто одну з найважливіших проблем сьогодення — перспективи використання енергозберігаючих технологій в Україні, шляхи здійснення енергоаудиту, проблеми економії та зберігання тепла, що особливо гостро стоїть у зимово-осінній період. Викладачі та студенти юридичного факультету ТНЕУ щиро вдячні Андрію Миколайовичу за цікаву доповідь та цінні рекомендації!


Міжнародне стажування в Словаччині!!!

Шановні науковці, викладачі та студенти!!

Запрошуємо Вас пройти міжнародне стажування за програмою підвищення кваліфікації «Використання ділових презентацій при викладанні дисциплін у вищій школі» та отримати відповідний сертифікат у Словаччині.

Стажування проходитиме 2-5 листопада 2016 року.

Орієнтовна вартість стажування 250 Є. У вартість включено: участь у стажуванні з отриманням міжнародного сертифікату, проживання та 3-разове харчування.

Також є можливість взяти участь у міжнародних конференціях та опублікувати свої статті у наукових виданнях Словаччини, Польщі, Угорщини, Сербії.

У ході стажування є можливість відвідати Краків, Будапешт, Братиславу та Відень

З питань участі у стажуванні звертатися: E-mail: school.pl.ua@gmail.com

тел. +38 096 710 24 94

 


Обговорення реформи державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні

16 вересня 2016 року доцент кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету Москалюк Надія Богданівна прийняла участь у Національному форумі «Всеукраїнське громадське обговорення реформи державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні. Західноукраїнська панель».

В ході форуму відбулось урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Львівською обласною радою і Львівською обласною державною адміністрацією.

Під час проведення Національного форуму із вступним словом виступив Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а також голови Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та Львівської облради Олександр Галущин. Із змістовними доповідями виступили відомі доктори юридичних наук, професори та практики у сфері охорони і захисту прав інтелектуальної власності. Серед них Мініч О.О., Падучак Б.М., Орлюк О.П., Стефанчук Р.О., Святоцький О.Д., Львов Б.Ю., Блажівська О.Є., Дорошенко О.Ф., Бутнік-Сіверський О.Б., Костюк Д.Д. та інші.

Із приводу реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні доцент Москалюк Н.Б. стверджує, що воно є на часі. Попри те, що національне законодавство в цілому відповідає вимогам міжнародного співтовариства, подальші євроінтеграційні процеси вимагають еволюціонування всієї і правотворчої і правозастосовної системи. Вагомо, що до заходів із реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності залучаються відомі науковці та практики. Це вперше реформування системи здійснюється із відома та «під прицілом» громадськості. Нас нарешті хочуть почути! І це вже позитивно.


Екскурсія в книгосховище бібліотеки

Студенти спеціальностей ФЕБм та ІВм, які разом із куратором Карапетян О.М. відвідали книгосховище бібліотеки ТНЕУ,  а також взяли участь в  конкурсі» БІБЛІОТЕКА +МОЛОДІСТЬ=ВІДМІННИЙ РЕЗУЛЬТАТ», який проводиться до 50-річчя університету ТНЕУ та до Всеукраїнського Дня бібліотек.


Запрошуємо на навчання в аспірантуру!!!

Кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ запрошує на навчання в аспірантуру!!!


Університетська миля

26 травня з нагоди Всеукраїнського Олімпійського дня та з метою популяризації фізичної культури, масового спорту, виховання патріотизму у молоді студенти та викладачі кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ у рамках легкоатлетичного забігу «Університетська миля» пробігли вулицями Тернополя, щоб засвідчити своє прагнення вести здоровий спосіб життя та показати силу духу, наполегливість та цілеспрямованість. Наймолодшому учаснику забігу – 4 роки, а найстаршому – 68 років. Акція пройшла під гаслом «Україна – мужність, сила, перемога!»


Екскурсія на "Молокію"

Напередодні Великодніх свят кафедра ФЕБІВ під керівництвом д.е.н., проф. В. П. Мартинюка організувала своїм студентам цікаву та корисну екскурсію на ПрАТ «Молокія», де було продемонстровано технологічні процеси, специфіку виробництва, шляхи забезпечення високої якості продукції. Всі учасники екскурсії продегустували молочні вироби, а тому ще раз переконались, що сміливо можна і треба (!) підтримувати вітчизняного виробника.

Колектив і студенти кафедри ФЕБІВ висловлюють щиру вдячність працівникам підприємства за цікаву і «смачну» екскурсію!


Інтернет-видання "Тернопільські експрес-новини "Терен" опублікувало інтерв"ю з професором Володимиром Мартинюком на предмет організації літньої школи з безпекознавства та інтелектуальної власності у Польщі.

Кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ спільно з польськими колегами організовують безкоштовну літню школу у Польщі.

 

За ініціативи кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ та за сприяння польських університетів тернопільські студенти мають можливість пройти безкоштовне тижневе навчання у літній школі, яка відбуватиметься у Польщі. Все що потрібно для того, щоб взяти участь у літній школі, це виявити бажання продовжити навчатися на магістратурі кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ.

За словами завідувача кафедри, професора Володимира Мартинюка це не просто перша школа в історії нашого університету, вона перша в Україні. Оскільки зараз наша держава активно рухається до Європейського союзу, кожна сфера життєдіяльності і напрям роботи має інтегруватись відповідно до західних тенденцій.

Ми організовано прибуваємо до Польщі у місцевий навчальний заклад. До обіду студенти будуть слухати лекції польських й українських викладачів з актуальних проблем фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності, а після обіду буде організована культурно-пізнавальна програма, під час якої учасники літньої школи зможуть ознайомитися з історією, культурою, традиціями польського краю. Проживатимуть студенти у гуртожитках польського навчального закладу  –  розповідає професор Володимир Мартинюк.

Мета школи – ознайомлення учасників з успішним досвідом ЄС у сфері економічної безпеки та інтелектуальної власності, обговорення можливостей його адаптації та окреслення шляхів його імплементації в Україні відповідно до євроінтеграційного вектору її розвитку.

У даному випадку ми поєднуємо освітню, наукову, навчально-виховну діяльність нашої кафедри з діяльністю навчальних закладів польських вузів-партнерів, – зазначає професор Володимир Мартинюк.

Студенти матимуть змогу послухали лекції польських викладачів, дізнатись міркування і бачення спеціалістів щодо ситуації в Україні. Взагалі, у програмі школи планують обговорити такі основні питання: угода про асоціацію між Україною та ЄС: аспекти безпеки, досвід ЄС в управлінні системою економічної безпеки та його використання в Україні, економічна безпека підприємств України та ЄС, основи права інтелектуальної власності Європейського Союзу, напрямки діяльності Всесвітньої організації інтелектуальної власності.

Додаткову інформацію можна отримати на кафедрі фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету,  за телефоном –  0668061669 (доцент Якубівська Юлія Євгенівна). E-mail: school.pl.ua@gmail.com.

 

Оригінал інтерв»ю тут: http://teren.in.ua/article/ternopilskykh_studentiv_navchatymut_bezpekoznavstva_ta_intelektualnoyi_vlasnosti_u_polshchi


Вітаємо Іщука Максима з перемогою у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Управління фінансово-економічною безпекою»!!!

ВІТАЄМО!!!

Студента групи ФЕБм-11 Іщука Максима з перемогою у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Управління фінансово-економічною безпекою»!!!

Другий етап олімпіади проходив у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця. В олімпіаді брали участь 47 студентів з 14 вищих навчальних закладів України, що представляли наукові школи Харкова, Полтави, Запоріжжя, Сум, Одеси, Черкас, Львова та Тернополя.

За результатами виконання письмового завдання Іщук Максим нагороджений дипломом переможця ІІІ ступеня!

Колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності щиро вітає переможця та бажає йому подальших наукових звершень!!!


Запрошуємо на безкоштовний концерт Тернопільського військогового оркестру

Запрошуємо на безкоштовний концерт Тернопільського військового оркестру 44 — окремої артилерійської бригади.

Воїни з понеділка відправляються в зону АТО. Кафедра ФЕБІВ пишається тим, що керівником військового оркестру є випускник кафедри Когут Тарас Михайлович.

Концерт відбудеться 1 квітня о 13 год. в залі Тернопільської обласної філармонії.


Вітаємо Сойку Богдана з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з інтелектуальної власності

ВІТАЄМО!!!

Студента групи ІВм-51 Сойку Богдана з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з інтелектуальної власності.

Другий етап конкурсу відбувався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, куди було надіслано більше 70 робіт з усіх регіонів України. Робота Сойки Богдана пройшла попередній відбір, і на публічному захисті він блискуче захистив результати дослідження на тему: Патентна охорона лікарських засобів: національна та європейська практика нормативно-правового регулювання.

Науковий керівник: доцент, кандидат юридичних наук, доцент кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Москалюк Надія Богданівна

Колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності щиро вітає переможця та наукового керівника та бажає їм подальших наукових звершень!!!


Ознайомлення з новітніми бібліотечними технологіями

Студенти груп ФЕБм-11, ФЕБм-12 та ІВм-11 разом зі своїми кураторами – кандидатами економічних наук, доцентами Ольгою Володимирівною Зигрій та Ольгою Вікторівною Баранецькою відвідали бібліотеку ТНЕУ (вул. Бережанська, 4) та отримали корисні консультації компетентних бібліотекарів щодо специфіки пошуку джерел у картотеці на основі інформаційних технологій, користування її ресурсами, базами даних тощо.
Колектив кафедри ФЕБІВ щиро вдячний працівникам бібліотеки за цікаву екскурсію та рекомендації нашим студентам щодо оперативного й ефективного пошуку необхідної інформації.


Всеукраїнська науково-практична конференція «ТАКТИЧНІ ТА СТРАТЕГІЧНІ ПРІОРИТЕТИ ЗМІЦНЕННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ»

Кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету запрошує науковців, аспірантів, студентів з усіх регіонів України узяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Тактичні та стратегічні пріоритети зміцнення фінансово-економічної безпеки держави», яка відбудеться 8-9 квітня 2016 року.

 

НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

  1. Законодавчі новації у напрямі посилення фінансово-економічної безпеки держави.
  2. Охорона та захист прав інтелектуальної власності системі фінансово-економічної безпеки держави.
  3. Світовий досвід фінансового безпекознавства та перспективи його вітчизняної адаптації.
  4. Інструментарій підвищення рівня фінансово-економічної безпеки на макрорівні.
  5. Галузеві та регіональні підходи у стратегії зміцнення фінансово-економічної безпеки держави.
  6. Мікрорівневі аспекти фінансово-економічної безпеки держави.

Веб-сайт кафедри: http://inlaw.tneu.edu.ua/,

                                           http://vk.com/febiv

                                           https://www.facebook.com/feb.tneu

Відповідальний член організаційного комітету – к.е.н., доцент Карапетян Ольга Михайлівна (0673072757).


БЕЗКОШТОВНА ЛІТНЯ ШКОЛА З БЕЗПЕКОЗНАВСТВА ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ У ПОЛЬЩІ

Бажаючих навчатися на магістратурі кафедри фінансово-економічної

безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ запрошуємо на безкоштовну

Літню школу в Польщі.

Додаткова інформація за тел..: 0668061669 – Юлія Євгенівна Якубівська.

E-mail: yu.yakubivska@tneu.edu.ua


Вітаємо студентів спеціальності ФЕБ з захистом дипломних робіт!!!

Дорогі студенти груп ФЕБм-61, ФЕБм-62, ФЕБзм-61, ФЕБзмвн-61!

Вітаємо ВАС із успішним захистом дипломних робіт!

Захист диплома пройшов на «ура»,
Тепер Вам із ВУЗом прощатись пора,
Життя Ваше хай проходить і далі,
В гармонії, щасті та без печалі,
Робота й начальство хай будуть приємними,
Повага і посмішки хай будуть взаємними,
Зарплати ніколи хай вам не бракує,
І шеф хай надбавки Вам щедро дарує,
Усього найкращого ми Вам бажаєм,
Надіємось щиро, що все це – навзаєм.

З повагою, колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ


Вітаємо МИХАЛЬЧУК НАДІЮ МИХАЙЛІВНУ з захистом дисертації!!!

29 грудня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.718.01 в Національному інституті стратегічних досліджень МОН України відбувся публічний захист кандидатської дисертації МИХАЛЬЧУК НАДІЇ МИХАЙЛІВНИ на тему «Податковий борг як загроза фінансовій безпеці держави». Науковий керівник: доктор економічних наук, професор, завідувіч кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету Мартинюк Володимир Петрович.
Колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності щиро вітає Надію Михайлівну та Володимира Петровича із заслуженим плідною та натхненною працею здобутком та бажає їм і надалі творити якісну науку!


БРЕЙН-РИНГ «ЦІКАВИЙ СВІТ ПРАВОЗНАВСТВА»

Сьомого грудня 2015 року в приміщенні юридичного факультету ТНЕУ відбувся науково-розважальний захід брейн-ринг «Цікавий світ правознавства», організований за розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації та з ініціативи адміністрації ЮФ ТНЕУ.

У грі взяли участь учні 13 шкіл м. Тернополя, а також Заліщицька державна гімназія. На захід також завітали поважні гості, зокрема заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Л.О. Бицюра, а також начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Е.С. Кольцов.

Усі учасники фінального туру отримали заохочувальні призи, однак переможцем брейн-рингу «Цікавий світ правознавства» членами журі визнано команду ЗОШ №5 м. Тернополя, представники якої отримали перехідний кубок «Ректора ТНЕУ». Друге місце в інтелектуальному змаганні виборола ЗОШ №24 м. Тернополя, а третє – Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка. У номінації «Найкреативніший підхід до вирішення завдань» відзначено команду ЗОШ №2 м. Тернополя, у номінації «Найцікавіше представлення команди» – ЗОШ №28 м. Тернополя, а у номінації «Найактивніша команда» – ЗОШ №3 м. Тернополя.

До організації події активно долучилися викладачі та студенти кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності.

Захід відбувся у дружній атмосфері та з домовленістю зустрітися у наступному році на брейн-ринзі «Цікавий світ правознавства – 2016».


Вітаємо професора Мартинюка В. П. та доцента Баранецьку О. М. з виходом монографії “Фіскальна безпека держави: концептуальні засади та шляхи забезпечення”!!!

У видавництві “Крок” видано монографію “Фіскальна безпека держави: концептуальні засади та шляхи забезпечення”, авторами якої є д.е.н., професор Мартинюк В.П. і к.е.н. доцент кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Баранецька О.В.

У монографії представлено результати дослідження концептуальних засад фіскальної безпеки держави та шляхів її забезпечення. Запропоновано нову дефініцію “фіскальна безпека держави”, обґрунтовано місце фіскальної безпеки в загальній ієрархії національної безпеки та встановлено її складові, а також конкретизовано понятійно-категоріальний апарат. Здійснено інтегральну оцінку рівня фіскальної безпеки України. Обґрунтовано взаємозв’язки між фіскальною безпекою держави та складовими фінансової безпеки. Виконано моделювання та проаналізовано взаємовплив макроекономічних і фіскальних показників. Значну увагу приділено дослідженню залежності між фіскальним потенціалом і фіскальною безпекою держави. Ідентифіковано проблеми фіскальної сфери та забезпечення фіскальної безпеки України на прийнятному рівні й запропоновано можливі напрями її зміцнення.

Книга буде корисною для наукових працівників, викладачів, аспірантів і студентів, інших осіб, які цікавляться фіскальною політикою і проблемами забезпечення економічної безпеки України.


Відбувся круглий стіл «Боротьба з корупцією як інструмент зміцнення фінансово-економічної безпеки»

10 листопада 2015 року відбувся круглий стіл на тему: «Боротьба з корупцією як інструмент зміцнення фінансово-економічної безпеки», організований професорсько-викладацьким колективом і студентами кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ.

У заході також взяли участь запрошені гості – практики у галузі протидії корупції. Усі учасники активно обговорювали тенденції проявів корупційних діянь, проблеми  правового забезпечення протидії, корупційні схеми на державних підприємствах, міжнародний досвід боротьби з корупцією, а також діяльність та перспективи роботи Національного антикорупційного бюро України.

Такі науково-практичні дискусії стають доброю традицією кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ.


круглий стіл “Боротьба з корупцією як інструмент зміцнення фінансово-економічної безпеки України”

Кафедрою фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету 10 листопада 2015 року о 10.00 год. буде проведено круглий стіл на тему “Боротьба з корупцією як інструмент зміцнення фінансово-економічної безпеки України”,  у ході якого планується обговорити наступні питання:

  • теоретичні основи й історичні витоки явища корупції;
  • статистична оцінка обсягів корупції в Україні;
  • аналіз тенденцій поширення корупції на макрорівні;
  • міжнародний досвід протидії корупції та можливості його використання в Україні;
  • Національне антикорупційне бюро України та його роль у знешкодженні та запобіганні корупції;
  • стратегічні напрями протидії корупції в контексті зміцнення фінансово-економічної безпеки.

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у роботі даного науково-практичного заходу.

Місце проведення: І корпус ТНЕУ, вул. Львівська, 11, к. 1303 (зал засідань ректорату).


Студентське самоврядування на кафедрі фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Юридичного факультету ТНЕУ

Напередодні дня студентського самоврядування на кафедрі фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності традиційно відбулося засідання, на якому роль завідувача виконував студент групи ФЕБм-61 Іван Шматько. На засіданні були присутні всі викладачі кафедри і, звичайно, наші дорогі студенти. На обговорення виносилися питання, які є актуальними для студентів, зокрема, що стосуються навчання, науки та дозвілля. Водночас професорсько-викладацький склад кафедри відзначив подяками за свідому громадську позицію, вагомі досягнення в навчанні й активну участь у студентському житті окремих студентів, а саме: Мирослава Гечу (студента групи ФЕБм-11), Віталія Косовського (старосту групи ФЕБм-11), Назара Гайду (старосту групи ФЕБм-12), Олега Яремка (старосту групи ІВм-11), Ольгу Галяс (студентку групи ФЕБм-11), Тетяну Ядвіжук (старосту групи ФЕБм-62), Володимира Минду (старосту групи ФЕБм-61), Івана Шматька (студента групи ФЕБм-61).

Засідання відбулося у невимушеній атмосфері із конструктивним діалогом. Як зауважили всі присутні, це стає доброю традицією кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.


Презентація та обговорення фільму "Газова революція чи Сланцевий цугцванг?"

Викладачі та студенти кафедри ФЕБІВ щиро вдячні за надану можливість бути присутніми на прем’єрі документального фільму Ігоря Чайки «Газова революція чи Сланцевий цугцванг?», що відбулася 9 жовтня 2015 року в актовому залі ТНЕУ
Глядачі мали унікальну нагоду не лише побачити ексклюзивні кадри, відзняті в Україні та США, пов’язані з видобутком сланцевого газу, але й особисто поставити свої запитання режисерові фільму, ознайомитися з перспективами розвитку даної сфери в Україні.


Вітаємо з Днем юриста!

8 жовтня 2015 р. в актовому залі Тернопільського національного економічного університету відбулось урочисте святкування Дня юриста, організатором якого виступив Юридичний факультет ТНЕУ. З нагоди свята окремі викладачі та студенти кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності були відзначені нагородами, зокрема к.е.н., доцент Андрій Павлович Колесніков, староста групи ФЕБм-11 Тетяна Скакун. Святкування вдалося на славу!


Похід в театр

Культурний відпочинок після занять в університеті: Викладачі разом зі студентами кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності переглянули виставу-«більше ніж комедію» «Інцидент» в рамках 13 всеукраїнського фестивалю «Тернопільські театральні вечори»


Економіко-правова олімпіада

24 вересня 2015 року кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ взяла активну участь в організації та проведені економічно-правової олімпіади серед учнів 7-9 класів шкіл і гімназій Тернополя. Учасники олімпіади ознайомились із навчальною, науковою, виховною та мистецькою роботою Університету. В ході змагань учні продемонстрували високий рівень знань з права й економіки, тому ТНЕУ і, зокрема, кафедра фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності радо запрошує на навчання таких здібних дітей.


Колектив кафедри ФЕБІВ дякує за натхненну та плідну працю Вовні Ігореві Михайловичу

Колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності щиро дякує Вовні Ігореві Михайловичу за натхненну, віддану, щиру та професійну працю, якою заслужив великий авторитет і повагу серед колективу усього Університету. Він є одним із фундаторів кафедри,  її ідейним наставником і  зразком людяності та професіоналізму.

Шановний Ігоре Михайловичу! Ми завжди раді бачити Вас у стінах рідної кафедри!


Розпочався прийом заяв для вступу до магістратури!

Сьогодні (06.07.2015) розпочався прийом заяв для вступу до магістратури ТНЕУ на денну та заочну форму навчання. Для зарахування на спеціальності «Управління фінансово-економічною безпекою» та «Інтелектуальна власність»  необхідно подати заяву за адресою м. Тернопіль, вул. Львівська 1 (приймальна комісія) та здати іспити з правознавства та іноземної мови. Прийом заяв триватиме до 24 липня.

Обирайте впевнене майбутнє з якісними спеціальностями!

 

Графік роботи приймальної комісії

Понеділок-п’ятниця з 9-00 до 17-00 год.

Обідня перерва з 13-00 до 14-00 год.

Субота-неділя з 9-00 до 15-00 год.

 

Більш детальну інформацію щодо вступу та переліку необхідних документів можна отримати тут:

http://www.tneu.edu.ua/entrant/admission/


Вітаємо з захистом дисертації Савку Валентину Василівну!

29 червня  2015 р.  на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.886.01 Львівської державної фінансової академії МОН України відбувся публічний захист кандидатської дисертації Савки Валентини Василівни на тему «Видатки державного бюджету в системі фінансового забезпечення функцій держави». Науковий керівник: доктор економічних наук, професор, завідувіч кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету Мартинюк Володимир Петрович.

Колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності щиро вітає аспірантку і наукового керівника та бажає їм плідної подальшої співпраці та наукових звершень!


Слухання дисертації Михальчук Надії Михайлівни

23.06.2015 року відбулося слухання результатів дисертаційного дослідження Надії Михайлівни Михальчук на актуальну тему: «Податковий борг як чинник фінансової безпеки держави» (науковий керівник — д.е.н., професор Володимир Петрович Мартинюк) на кафедральному семінарі. Дисертантка представила переконливі висновки та пропозиції з досліджуваної теми. Обговорення результатів дисертаційної роботи супроводжувалось жвавою дискусією та науковим діалогом. На всі поставленні запитання Надія Михайлівна дала чіткі й обґрунтовані відповіді.
Професорсько-викладацький склад кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ вітає Надію Михайлівну Михальчук із успішною доповіддю та презентацією результатів проведеного дослідження, а також бажає подальших наукових здобутків!


Університетська миля

     Студенти та викладачі кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Юридичного факультету ТНЕУ взяли участь у спортивній акції «Університетська миля»!

     Вже декілька років поспіль Тернопільський національний економічний університет організовує пробіг студентів, викладачів, працівників, адміністрації вищого навчального закладу «Університетська миля». 10 червня у студмістечку зібралася молодь вищого навчального закладу з національними прапорами, олімпійською символікою комітету та банерами факультетів, щоб долучитися до проведення Всеукраїнського Олімпійського дня. Церемонія розпочалася з підняття прапора України та Олімпійського прапора. Усі факультети ректор нагородив грамотами та подарунками. Команда кожного факультету отримала індивідуальну відзнаку, зокрема юридичний факультет одержав грамоту за найяскравіше представлення факультету.
Спортивне свято подарувало всім гарний настрій, віру у власні сили та незабутню дружню атмосферу.


Наші студентки не тільки розумні, а й красиві!!!

     Студентка групи ФЕБм-51 Тетяна Гайда взяла участь у fashion show – “Тернопільські дні моди”, що відбуваються вже ушосте. Цей захід став візитною карткою Тернополя. Цьогоріч головний акцент у модних показах було зроблено на українській етніці, адже наша культура давня, багата і розмаїта. Тетяна демонструвала строї Полісся, Закарпаття, Буковини, Покуття, Галичини, центрального й інших регіонів України, які надали із своїх приватних колекцій Тарас Демкура, Роксоляна Шимчук і Віра Матковська.

     Гордимося нашими студентами!


Кафедра ФЕБІВ вітає магістрів із одержанням дипломів!!!

Ось і диплом магістра отримали ви,
Зі здібними студентами попрощалися ми.
Тож поспішайте свою нішу зайняти
І професійними безпекознавцями стати.
Кафедру ФЕБІВ не забувайте,
Якістю знань альма-матер прославляйте!
Звання магістра гордо несіть,
Успішну кар’єру з безпеки творіть!!!


Захист диплома пройшов на «ура»

Дорогі студенти груп ФЕБм-61, ФЕБм-62!

Захист диплома пройшов на «ура»,
Тепер Вам із ВУЗом прощатись пора,
Життя Ваше хай проходить і далі,
В гармонії, щасті та без печалі,
Робота й начальство хай будуть приємними,
Повага і посмішки хай будуть взаємними,
Зарплати ніколи хай вам не бракує,
І шеф хай надбавки Вам щедро дарує,
Усього найкращого ми Вам бажаєм,
Надіємось щиро, що все це – навзаєм!

З повагою, колектив кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ


Екскурсія на ТОВ «Микулинецький Бровар»

     Студенти та викладачі кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності ТНЕУ ознайомились із специфікою виробничої діяльності одного із найуспішніших підприємств Тернопільської області – ТОВ «Микулинецький Бровар». Екскурсія видалась надзвичайно цікавою та пізнавальною.